Directorul Moldsilva riscă să fie demis. S-a autodesemnat președinte a trei consilii de administrare
Full Article 2 minutes read

Directorul Moldsilva riscă să fie demis. S-a autodesemnat președinte a trei consilii de administrare

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat că directorul „Moldsilva” Dumitru Cojocaru a admis conflict de interese. Potrivit unui document publicat pe 3 martie, acesta s-a autodesemnat președinte a trei consilii de administrare a unor întreprinderi subordonate „Moldsilva”. De asemenea, acesta a semnat mai multe acte administrative în care era vizat fratele său.

Inspectorului de integritate Natalia Ivanov a constatat că Dumitru Cojocaru a fost numit în funcția de director al agenției Moldsilva după ce fratele său a preluat funcția de director al Întreprinderii pentru silvicultură Șoldănești, subordonată Moldsilva. Acesta ar fi încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, semnând anumite documente în privința fratelui său.

De asemenea, Dumitru Cojocaru s-a autodesemnat în calitate de președinte al Consiliilor de administrație al întreprinderii pentru silvicultură Edineț, întreprinderii pentru silvicultură Orhei și întreprinderii silvo-cinegetice Strășeni. Conform informațiilor contabile, acesta a încasat peste 66 de mii de lei pentru exercitarea acestor funcții.

Prin urmare, ANI a decis că Dumitru Cojocaru a încălcat regimul conflictului de interese. Agenția a sesizat Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și, în termen de 5 zile, acesta ar urma să fie demis din funcția de director al Agenției „Moldsilva”. De asemenea, Cojocaru ar putea fi privat de dreptul de a deține o funcție publică pe o perioadă de trei ani.

Decizia ANI poate fi contestată în termen de 15 zile.

***

Dumitru Cojocaru a fost numit în funcția de director al Agenției „Moldsilva” pe 24 ianuarie. Acesta a absolvit Institutul Silvico-tehnic din orașul Voronej, Federația Rusă în anul 1980, apoi în 1996 a fost instruit la Școala superioară de management din orașul Celle, Germania, este licențiat în drept economic. Anterior, a deținut funcții în domeniului turismului și serviciilor hoteliere, administrației publice centrale și locale și administrării fondului forestier de stat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: