Dispariția Mădălinei Cojocari. De ce judecătorii au secretizat datele din mandatele de percheziție?
Full Article 2 minutes read

Dispariția Mădălinei Cojocari. De ce judecătorii au secretizat datele din mandatele de percheziție?

Toate datele cu privire la mandatele percheziție din dosarul dispariției Mădălinei Cojocari, fetița de 11 ani originară din Moldova și dispărută în SUA, au fost secretizate temporar prin decizia judecătorului. Este vorba despre documentele prin care este autorizată descifrarea apelurilor telefonice dintre mama Mădălinei și tatăl vitreg al fetiței, precum și mandatele de percheziție care vizează locuința familiei, dar și telefonul mobil al bărbatului, informează postul american de televiziune WSOC.

Diana Cojocari, mama Mădălinei și Christopher Palmiter, tatăl său vitreg, au recunoscut dispariția copilei pe 15 decembrie, deși ultima oară au văzut-o pe 23 noiembrie. Poliția a anunțat ulterior că fetița a fost văzută în public, ultima oară, pe 21 noiembrie. Aceasta apare într-o înregistrare video din autobuzul școlar.

Pe 21 decembrie, oamenii legii au percheziționat locuința familiei din orașul Cornelius. Marți, autoritățile au obținut autorizații pentru a analiza apelurile telefonice dintre Cojocari și Palmiter, telefonul lui Christopher, precum și un nou mandat de percheziție al casei.

Judecătorii au decis, însă, să secretizeze informațiile.

Având în vedere nivelul înalt al atenției din partea presei, publicarea mandatelor ar putea influența dreptul Dianei Cojocari și a lui Christopher Palmiter la un proces corect”, au justificat judecătorii. De asemenea, magistrații au considerat că informațiile distribuite în presă ar putea încurca anchetatorii în obținerea unor declarații sincere din partea martorilor și ar putea dăuna eforturilor în ceea ce privește localizarea Mădălinei Cojocari.

Detaliile din documentele secretizate vor fi făcute publice după ce vor fi prezentate în sala de judecată sau după ce se va decide desecretizarea acestora. Acest lucru s-ar putea întâmpla peste 90 de zile, dacă mandatul nu va fi prelungit.

Amintim că mama Mădălinei, Diana Cojocari, are 37 de ani și este originară din Republica Moldova. Aceasta a emigrat în SUA și s-a căsătorit pentru a doua oară. Soțul său Christopher Palmiter are 60 de ani. Ambii sunt în arest, fiind acuzați că nu au raportat dispariția minorei decât peste 3 săptămâni. Pentru cercetarea în libertate a Dianei Cojocari, cauțiunea se ridică la $250,000, iar  pentru cea a soțului său – la $200,000.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: