DOC Alexandru Trubca îi ia locului lui Vladimir Bolea și va fi noul președinte al comisiei agricultură
Full Article 1 minutes read

DOC Alexandru Trubca îi ia locului lui Vladimir Bolea și va fi noul președinte al comisiei agricultură

Deputatul PAS, Alexandru Trubca, urmează să devină noul președinte al Comisiei parlamentare agricultură și industriei alimentare.  Biroul Permanent a elaborat un proiect de hotărâre în acest sens care va fi supus votului în ședința de astăzi a Legislativului. Anterior funcția a fost deținută de actualul ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea.

Conform documentului, vicepreședinte al Comisiei va fi Păsat Iurie, iar secretar – Barda Viorel.

De menționat că Trubca a intrat în atenția presei, în luna februarie a acestui an, când mai multe organizații ale societății civile au semnat o declarație prin care „au condamnat acțiunea de intimidare” a deputatului în adresa avocatului poporului pentru drepturile copiilor, a jurnaliștilor de mediu și societății civile, după ce s-au pronunțat împotriva incinerării anvelopelor uzate.

Semnatarii, ai solicitat atunci conducerii Parlamentului și fracțiunii PAS să ia act de comportamentul inadecvat al deputatului. La scurt timp, Trubca a menționat că îi pare rău pentru cele întâmplate, cerându-și scuze de participanții care s-au simțit jigniți.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: