DOC Amenințările de pe internet la adresa președintei ar putea fi echivalate cu amenințările la adresa securității statului. PAS propune modificarea legii
Full Article 2 minutes read

DOC Amenințările de pe internet la adresa președintei ar putea fi echivalate cu amenințările la adresa securității statului. PAS propune modificarea legii

Amenințările publice, inclusiv pe internet și pe rețelele sociale, împotriva conducerii țării, ar putea fi incluse în lista amenințărilor la adresa securității statului. Se întâmplă după ce deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Lilian Carp a înregistrat în Parlament, pe 26 februarie, un proiect de modificare a Legii securității statului.

Potrivit proiectului de lege, amenințările publice și hibride, inclusiv prin intermediul rețelelor de socializare, precum și acțiunile care amenință viața, integritatea fizică, libertatea de acțiune, sănătatea și siguranța persoanelor aflate sub protecția statului, pot fi incluse în lista acțiunilor care reprezintă o amenințare specială pentru securitatea statului.

De securitatea statului în Republica Moldova pot beneficia președintele țării, președintele Parlamentului și prim-ministrul, precum și membrii familiei acestora (soție, copii). În plus, președintele țării poate oferi protecție de stat altor persoane. Securitatea din partea statului este asigurată, de asemenea, oficialilor de rang înalt din țări străine pe durata șederii lor în Moldova.

În nota explicativă a proiectului de lege se precizează că amenințările la adresa persoanelor de rang înalt care beneficiază de protecția statului pot lua diferite forme (pot fi publice, hibride, prin intermediul rețelelor de socializare), de aceea este necesar să se ia toate măsurile pentru prevenirea și contracararea unor astfel de acțiuni.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: