DOC Autorizația pentru activitatea Uzinei Metalurgice din Rîbnița, prelungită până pe 31 august
Full Article 2 minutes read

DOC Autorizația pentru activitatea Uzinei Metalurgice din Rîbnița, prelungită până pe 31 august

Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a prelungit, până la 31 august 2022, valabilitatea autorizației de mediu privind gestionarea deșeurilor eliberată pentru Uzina Metalurgică din Rîbnița. Decizia a fost luată astăzi, 29 iunie.

„A fost prelungit, până la 31 august 2022, termenul de valabilitate a Autorizației de mediu privind gestionarea deșeurilor și a Autorizației de emisie a poluanților în atmosferă de la surse fixe, eliberată pentru SATD „Uzina Metalurgică Moldovenească”, anunță Guvernul.

Potrivit ZDG, Uzina Metalurgică din Rîbnița, importator de deșeuri metalice din UE, se află sub jurisdicția autorităților constituționale de la Chișinău, dar, de facto, este controlată de administrația separatistă și face parte din așa-numita „proprietate de stat”. Până în 2015 aceasta era proprietatea holdingul rusesc „Metallinvest”, deținut de omul de afaceri Alişer Usmanov. După ce a întâmpinat mai multe probleme economice, uzina a fost vândută autorităților nerecunoscute de la Tiraspol.

Conform sursei citate, Uzina Metalurgică Moldovenească de la Rîbnița în 2021 a importat deșeuri metalice din UE, deși nu a deținut autorizație de mediu care i-ar fi permis să facă, legal, acest gen de activitate. ZdG a scris în cadrul unei anchete că Uzina solicitase două autorizații de mediu, dar Biroul de Reintegrare susținea că nu se permite acolo accesul inspectorilor de mediu.

De menționat că ministra Mediului, Iuliana Cantaragiu, a recunoscut, anterior, că prelungirea autorizației pentru uzina metalurgică de la Rîbnița reprezintă compromisul identificat cu stânga Nistrului pentru a obține un preț redus la energia electrică.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: