(DOC) Chișinău: ANRE a calculat un tarif pentru căldură cu 400 de lei mai mare față de cel actual
Full Article 2 minutes read

(DOC) Chișinău: ANRE a calculat un tarif pentru căldură cu 400 de lei mai mare față de cel actual

Locuitorii Chișinăului ar putea fi nevoiți să plătească mai mult pentru căldură. Agenția Națională pentru Reglementare în Eneergetică (ANRE) a publicat proiectul prețului pentru energia termică livrată, în urma solicitării „Termoelectrica”, adresată la începutul lunii iulie. Potrivit documentului, 1 Gcal ar putea costa cu aproape 400 de lei mai mult decât în prezent, prețul propus crescând de la 2169 lei pentru o Gcal, până la 2568 lei pentru o Gcal.

Deși în solicitarea adresată de Termoelectrica în luna iulie era indicat tariful de 2382 lei pentru o Gcal, ANRE propune în proiectul prețul de 2568 lei/1 Gcal. Contactată de NM, reprezentanta ANRE a explicat diferența.

În momentul când „Termolectrica” a depus solicitarea, nu era ajustat tariful la gazele naturale. În perioada când s-a lucrat la noile tarife, s-a luat în calcul și noul preț”, a precizat Galina Sanduța, șefa serviciului comunicare al ANRE.

Prețul pentru energia electrică produsă de Termoelectrica ar putea crește până la 378 bani/kWh, cu 43,49 bani mai mult față de cel actual.

Ultima majorare aprobată pentru tarifele Termoelectrica a avut loc în data de 28 ianuarie 2022. Atunci, agentul termic livrat în municipiul Chişinău s-a scumpit cu încă 496 de lei pentru o Gcal, iar tariful pentru căldură livrată consumatorilor din municipiul Bălţi s-a majorat cu 704 de lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: