DOC Curtea Constituțională respinge sesizarea privind mandatul lui Șor: „Este nefondată și inadmisibilă”
Full Article 2 minutes read

DOC Curtea Constituțională respinge sesizarea privind mandatul lui Șor: „Este nefondată și inadmisibilă”

Curtea Constituțională a Moldovei (CCM) constatată încetarea de drept a mandatului de deputat al lui Ilan Șor și respinge ca inadmisibilă și nefondată sesizarea deputaților Partidului „ȘOR” cu privire la hotărârea Parlamentului privind declararea vacanței unui mandat de deputat. Decizia este definitivă și nu se supune niciunei căi de atac.

De menționat că Partidul „ȘOR” a cerut Curții Constituționale pe 2 mai să suspende acțiunea hotărârii Parlamentului privind încetarea de drept a mandatului de deputat al lui Ilan Șor. Formațiunea consideră că decizia deputaților care l-au lăsat pe Șor fără mandat de parlamentar este ilegală și abuzivă și că ar contravine legii și Constituției. În sesizarea depusă, reprezentanții Partidului „ȘOR” au solicitat, totodată, Curții să nu valideze următorul deputat de pe lista formațiunii, până la examinarea sesizării.

Amintim mă majoritatea parlamentară a partidului de guvernământ, PAS, a decis, la sfârșitul lunii aprilie, să-l lipsească pe Ilan Șor de mandatul de deputat. La baza decizie a stat hotărârea Curții de Apel Chișinău, prin care Ilan Șor a fost condamnat definitiv la 15 ani de detenție, în dosarul „Frauda bancară”. Avocații lui Șor au anunțat că vor ataca hotărârea Curții de Apel la Curtea Supremă de Justiție, dar și la CtEDO.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: