DOC Curtea Supremă de Justiției a respins recursul lui Stoianoglo, privind inițierea urmăririi sale penale
Full Article 2 minutes read

DOC Curtea Supremă de Justiției a respins recursul lui Stoianoglo, privind inițierea urmăririi sale penale

Colegiul civil comercial și de contencios administrativ al Curţii Supreme de Justiţie (CSJ) a menținut hotărârea Curții de Apel și a respins recursul depus de către procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo împotriva Consiliului Superior al Procurorilor. Este vorba despre contestarea actului prin care a fost aprobată inițierea urmăririi penale pe numele lui Stoianoglo.

Decizia a fost publicată pe 29 decembrie și a fost luată de către judecătorii Nina Vacan, Victor Burduh și președintele ședinței, judecătoarea Maria Ghervas.

Avocatul lui Stoianoglo, Iurie Mărgineanu, consideră că CSP a încălcat drepturile lui Stoianoglo atunci când a aprobat inițierea urmăririi penale pe numele său și că Curtea de Apel a interpretat greșit legislația, atunci când a respins demersul lui Stoianoglo.

De cealaltă parte, judecătorii au susținut decizia Curții de Apel din 2 noiembrie și au subliniat că permisiunea CSP de a iniția urmărirea penală a lui Stoianoglo ține de Codul Penal și nu este un act administrativ, așa cum susțineau Stoianoglo și avocatul său. Recursul a fost respins, decizia fiind irevocabilă.

Alexandr Stoiangolo a fost suspendat din funcția de procuror general pe 5 octombrie. În aceiași zi, a fost reținut pentru 72 de ore. Pe numele său a fost inițiat un proces penal pe mai multe capete de acuzare: abuz în serviciu, depășirea acțiunilor de serviciu, corupere pasivă și declarații mincinoase în fața unor organe competente. Stoianoglo susține că nu există probe împotriva sa și că dosarul ar fi unul politic. În prezent, acesta este sub control judiciar și nu are dreptul să discute direct cu presa.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: