DOC Energia termică și electrică de la Termoelectrica se ieftinește? Întreprinderea admite o scădere cu 15%
Full Article 2 minutes read

DOC Energia termică și electrică de la Termoelectrica se ieftinește? Întreprinderea admite o scădere cu 15%

Termoelectrica a solicitat Agenției Naționale pentru Reglementarea în Energetică (ANRE) să reducă tarifele la energia termică și electrică. Instituția a cerut micșorarea cu 15 la sută a tarifului pentru energia termică și cu 8 la sută – pentru energia electrică. Precizările au fost făcute pe 8 decembrie de directorul general interimar al Termoelectrica Iurie Razlovan. 

În timpul unor declarații de presă, Razlovan a declarat că Termoelectrica a cerut modificarea tarifelor „ținând cont de noile reguli cu privire la metodologia de calcul a tarifelor și prețurilor aprobate de ANRE în luna octombrie curent și luând în calcul diminuarea prețului mediu ponderat al gazelor naturale pentru anul 2024 comparativ cu prețul gazelor naturale inclus în tariful existent”.

Termoelectrica s-a adresat către ANRE cu solicitarea de ajustare a tarifului pentru anul 2024. Micșorarea cu 15 la sută a tarifului pentru energia termică, micșorarea cu 8 la sută a prețului pentru energia electrică. Urmează ca ANRE să studieze informația pe care noi am prezentat-o și să ia decizii. Când și cum va fi luată decizia nu cunoaștem. Credem că aceasta poate să fie în timpul apropiat”, a comunicat directorul general interimar al Termoelectrica Iurie Razlovan.

În prezent, chișinăuienii achită pentru energia termică livrată consumatorilor de către „Termoelectrica” 3 267 lei pentru fiecare gigacalorie consumată (fără TVA). Energia electrică produsă de Termoelectrica este de 3,98 lei/kWh.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: