(DOC) Facturile pentru serviciile comunale ale centrelor de plasament pentru refugiați vor fi achitate de partenerii externi
Full Article 2 minutes read

(DOC) Facturile pentru serviciile comunale ale centrelor de plasament pentru refugiați vor fi achitate de partenerii externi

Facturile pentru serviciile comunale ale centrelor de plasament pentru refugiați vor putea fi achitate de organizațiile necomerciale și internaționale, inclusiv de către UNHCR prin ACTED. Decizia a fost aprobată pe 22 decembrie în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE).

Textul Dispoziției mai prevede unele măsuri pentru buna funcționare a Centrelor de plasament pentru refugiați în perioada rece a anului. Astfel, a fost interzisă debranșarea acestora de la serviciile comunale.

Totodată, facturile vor putea fi achitate de organizațiile necomerciale și internaționale, inclusiv de către UNHCR prin ACTED, în limita asistenței de 1 300 000 USD pentru lunile noiembrie și decembrie 2022, precum și de către OIM, în limita asistenței de 450 000 USD pentru lunile ianuarie-martie.

De asemenea, membrii CSE au intervenit cu unele măsuri de facilitare a accesului cetățenilor refugiați din Ucraina pe teritoriul Republicii Moldova atât pe cale terestră, cât și pe cea aeriană.

Totodată, au fost abrogate mai multe derogări anterioare, a căror urgență a fost depășită. Astfel, din luna ianuarie, se va reveni la condițiile normale de efectuare a transportului din și spre Ucraina, iar taxa pentru folosirea drumurilor urmează a fi achitată de către toți posesorii de autovehicule neînmatriculate în Republica Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: