DOC Familia moldoveanului ucis în Israel, tată a 3 copii, va primi un ajutor în mărime de 300 000 lei
Full Article 2 minutes read

DOC Familia moldoveanului ucis în Israel, tată a 3 copii, va primi un ajutor în mărime de 300 000 lei

Soția moldoveanului, ucis în Israel, va primi 300 000 lei din partea Guvernului. O decizie în acest sens urmează a fi luată la ședința cabinetului de miniștri pe 6 decembrie. 

Pe ordinea de zi a ședinței Guvernului, din data de 6 decembrie, se regăsește un proiect de hotărâre cu privire la alocarea unor mijloace financiare.

Miniștrii vor decide să aloce „din fondul de rezervă a Guvernului mijloace financiare în sumă de 300 mii lei, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, în scopul acordării ajutorului material familiei lui Boșcov Petru, victimă a acțiunii militare din Israel și Fâșia Gaza”.

Ministerul Finanțelor va efectua plata mijloacelor financiare, iar Ministerul Muncii și Protecției Sociale va asigura transmiterea banilor către destinatarul ajutorului material, care este soția persoanei decedate.

În dimineața zilei de 11 octombrie, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova a anunțat că un cetățean moldovean, în vârstă de 35 de ani, și-a pierdut viața în Israel. Potrivit autorităților, moldoveanul lucra în apropierea zonei de conflict.

La ședința Parlamentului din 26 octombrie, deputații socialiști și comuniști au solicitat Guvernului să susțină familia moldoveanului. Potrivit socialistului Vlad Batrîncea, bărbatul a lăsat în urmă trei copii orfani – de trei, șapte și nouă ani. Totodată, Batrîncea a anunțat că deputații socialiști și comuniști își vor dona salariul pentru o zi de lucru familiei moldoveanului.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!


Хотите поддержать то, что мы делаем?

Вы можете внести вклад в качественную журналистику, поддержав нас единоразово через систему E-commerce от банка maib или оформить ежемесячную подписку на Patreon! Так вы станете частью изменения Молдовы к лучшему. Благодаря вашей поддержке мы сможем реализовывать еще больше новых и важных проектов и оставаться независимыми. Независимо от того, как вы нас поддержите, вы получите небольшой подарок. Переходите по ссылке, чтобы стать нашим соучастником. Это не сложно и даже приятно.

Поддержи NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: