Socialiștii și comuniștii își vor dona salariul pentru o zi rudelor moldoveanului ucis în Israel: „A lăsat în urma sa trei copii orfani”
Full Article 3 minutes read

Socialiștii și comuniștii își vor dona salariul pentru o zi rudelor moldoveanului ucis în Israel: „A lăsat în urma sa trei copii orfani”

Deputații socialiști și comuniști au solicitat Guvernului de la Chișinău să susțină familia moldoveanului care a murit în Israel. Potrivit socialistului Vlad Batrîncea, cetățeanul Moldovei a lăsat în urma sa trei copii orfani – de trei, șapte și nouă ani. Totodată, el a anunțat că deputații socialiști și comuniști își vor dona salariul pentru o zi de lucru familiei moldoveanului.

La ședința Parlamentului din 26 octombrie vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea, președintele fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, a declarat că solicită Guvernului printr-un demers să acorde un sprijin financiar „familiei cetățeanului moldovean Petru Pușcov, originar din satul Colibabovca, raionul Leova, care a decedat în Israel la 11 octombrie”.

Potrivit socialistului Batrîncea, moldoveanul „a lăsat în urma sa trei copii orfani – de trei, șapte și nouă ani”.

Batrîncea a mai anunțat că deputații socialiști și comuniști au decis să doneze salariul pentru o zi de lucru familiei respective.

***

Recent, ambasadorul Moldovei în Israel Alexandr Roitman declara că, oficial, în Israel se află circa 13 000 cetățeni moldoveni: 7000 în construcții și 5000 îngrijiri la domiciliu. În Fâșia Gaza se aflau oficial circa 100 de moldoveni.

Amintim că un cetățean moldovean, în vârstă de 35 de ani, și-a pierdut viața în Israel. Anunțul a fost făcut în dimineața zilei de 11 octombrie de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova. Potrivit Chișinăului, moldoveanul lucra în apropierea zonei de conflict.

Pe 13 octombrie a apărut informația că un cetățean al Republicii Moldova, locuitor al regiunii transnistrene, a fost rănit în Israel. Potrivit presei locale, bărbatul a fost rănit ușor în urma unui atac cu rachete asupra Tel Avivului. El a declarat că mergea pe bicicletă când, în apropiere de el, a căzut o rachetă. Bărbatul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, însă a fost rapid externat, pentru că ar fi suferit răni ușoare, în urma incidentului.

Pe 18 octombrie, armata israeliană a publicat o actualizare potrivit căreia, în total, de la începutul conflictului militar, doi moldoveni și-ar fi pierdut viața în Israel. Diplomația de la Chișinău menționa că documentează informația și va veni cu precizări ulterior. Pe 20 octombrie, Ministerul Afacerilor Externe a declarat că „persoana decedată nu avea cetățenia Republicii Moldova, cu toate că s-a născut în țara noastră”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: