DOC Familia moldoveanului ucis în Israel, tată a 3 copii, va primi un ajutor în mărime de 300 000 lei

Soția moldoveanului, ucis în Israel, va primi 300 000 lei din partea Guvernului. O decizie în acest sens urmează a fi luată la ședința cabinetului de miniștri pe 6 decembrie. 

Pe ordinea de zi a ședinței Guvernului, din data de 6 decembrie, se regăsește un proiect de hotărâre cu privire la alocarea unor mijloace financiare.

Miniștrii vor decide să aloce „din fondul de rezervă a Guvernului mijloace financiare în sumă de 300 mii lei, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, în scopul acordării ajutorului material familiei lui Boșcov Petru, victimă a acțiunii militare din Israel și Fâșia Gaza”.

Ministerul Finanțelor va efectua plata mijloacelor financiare, iar Ministerul Muncii și Protecției Sociale va asigura transmiterea banilor către destinatarul ajutorului material, care este soția persoanei decedate.

În dimineața zilei de 11 octombrie, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova a anunțat că un cetățean moldovean, în vârstă de 35 de ani, și-a pierdut viața în Israel. Potrivit autorităților, moldoveanul lucra în apropierea zonei de conflict.

La ședința Parlamentului din 26 octombrie, deputații socialiști și comuniști au solicitat Guvernului să susțină familia moldoveanului. Potrivit socialistului Vlad Batrîncea, bărbatul a lăsat în urmă trei copii orfani – de trei, șapte și nouă ani. Totodată, Batrîncea a anunțat că deputații socialiști și comuniști își vor dona salariul pentru o zi de lucru familiei moldoveanului.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!


Хотите поддержать то, что мы делаем?

Вы можете внести вклад в качественную журналистику, поддержав нас единоразово через систему E-commerce от банка maib или оформить ежемесячную подписку на Patreon! Так вы станете частью изменения Молдовы к лучшему. Благодаря вашей поддержке мы сможем реализовывать еще больше новых и важных проектов и оставаться независимыми. Независимо от того, как вы нас поддержите, вы получите небольшой подарок. Переходите по ссылке, чтобы стать нашим соучастником. Это не сложно и даже приятно.

Поддержи NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

R. Moldova va avea un centru național de management al crizelor: Parlamentul a dat undă verde proiectului

În Moldova va fi înființat Centrul Național de Management al Crizelor. Parlamentul a votat, în lectura a doua, proiectul de lege privind managementul situațiilor de criză, care stabilește crearea acestui centru. Instituția va coordona toate măsurile de prevenire, pregătire, intervenție și recuperare în situații de criză, la nivel național.

Proiectul de lege, susținut de 60 de deputați și elaborat de un grup de parlamentari PAS, stabilește modul în care autoritățile, instituțiile publice, organizațiile neguvernamentale și operatorii economici vor colabora în gestionarea integrată a crizelor.

Centrul Național de Management al Crizelor va activa sub conducerea Prim-ministrului și va avea rolul de a coordona toate acțiunile în caz de criză. În paralel, va fi creată și Comisia Națională de Management al Crizelor, alcătuită din premier, șeful Centrului, conducători ai operațiunilor, miniștri și alți responsabili, în funcție de tipul crizei.

Legea introduce și alte măsuri noi, printre care crearea registrului național al riscurilor, instituționalizarea Centrelor Operaționale de Coordonare pentru gestionarea crizelor şi a punctelor de contact 24/7. Totodată, documentul prevede elaborarea unui Plan Național de Management al Crizelor, obligatoriu pentru toate instituțiile implicate.

O altă prevedere este regimul stării de alertă, care va permite instituirea unor măsuri restrictive temporare, în condiții de legalitate și proporționalitate, pentru a limita efectele crizelor.

Proiectul de lege va intra în vigoare la 1 septembrie 2025.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: