(DOC) Lupu va primi „prejudicii morale” de la subalterna care l-a acuzat de hărțuire sexuală
Full Article 2 minutes read

(DOC) Lupu va primi „prejudicii morale” de la subalterna care l-a acuzat de hărțuire sexuală

Cererea de chemare în judecată cu privire la apărarea onoarei, demnității și reputației profesionale depuse de ex-președintele Curții Constituționale, Marian Lupu, împotriva fostei sale subalterne Tatiana Vozian, care l-a acuzat de hărțuire sexuală, a fost admisă parțial. Astfel, Tatiana Vozian a fost obligată să-i achite 15 000 de lei în calitate de prejudiciu moral, iar circa 10 000 de lei – cheltuieli pentru asistența juridică. Totodată, ex-angajata Curții de Conturi a fost obligată să dezmintă în termen de 60 de zile, prin intermediul unui mesaj pe Facebook, acuzațiile aduse fostului său șef, transmite ZdG. Decizia a fost pronunțată pe 22 mai de Judecătoria Chișinău, sediul Centru.

Hotărârea judecătorească poate fi contestată în termen de 30 de zile la Curtea de Apel Chișinău.

***

Amintim că, în aprilie 2023, Tatiana Vozian, ex-angajata Curții de Conturi care a candidat la funcția de președinte a instituției, l-a acuzat pe președintele instituției, Marian Lupu, de „avansuri sexuale” și că i-ar fi „pătat reputația” prin aplicarea „mustrării aspre” pe motiv că nu ar fi respectat Codul Etic al instituției. Mai mult, aceasta susține că a provocat nemulțumirea șefului său pentru că ar fi dezaprobat relațiile amoroase din colectiv. De cealaltă parte, Marian Lupu respinge acuzațiile. Potrivit ordinului privind sancțiunea disciplinară, Tatiana Vozian este acuzată că ar fi avut un comportament „agresiv”. Într-o reacție, Vozian l-a acuzat pe președintele Curții de Conturi că utilizează resursele administrative în interes personal.

Pe 18 aprilie, Marian Lupu a anunțat că a intentat mai multe acțiuni legale în raport cu subalterna sa – cerere prealabilă, sesizări la Poliție și Procuratură.

Pe 12 septembrie, Tatiana Vozian a anunțat că a fost demisă de la Curtea de Conturi. Informația a fost confirmată de NM și de reprezentanții Curții de Conturi. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: