DOC Maia Sandu a conferit titluri onorifice pentru 4 artiști din cadrul Orchestrei „Folclor”
Full Article 50 second read

DOC Maia Sandu a conferit titluri onorifice pentru 4 artiști din cadrul Orchestrei „Folclor”

Președinta Maia Sandu a conferit titluri onorifice pentru patru artiști ai Orchestrei de Muzică Populară ,,Folclor”, cu prilejul celei de-a 55-a aniversări a acesteia. Este vorba despre Valentin Butucel, Diamanta Paterău-Șveț, Valentina Rusu și Viorel Țurcan. Decretul privind conferirea titlurilor onorifice a fost publicat de administrația prezidențială de la Chișinău.

Astfel, lui Vitalie Grib i s-a conferit titlul de ,,Maestru în Artă”, iar Valentin Butucel, Diamanta Paterău-Șveț, Valentina Rusu și Viorel Țurcan au fost distinși cu titlul ,,Artist Emerit”.

Potrivit decretului prezidențial, artiștii au fost apreciați „pentru înaltă măiestrie profesională și succese remarcabile în activitatea de creație, precum și pentru contribuție la valorificarea și promovarea folclorului muzical autentic”.

DOC Maia Sandu a conferit titluri onorifice pentru 4 artiști din cadrul Orchestrei „Folclor”

presedinte.md

Precizăm că, pe 2 martie, Orchestra de muzică populară „Folclor” a Filarmonicii Naționale ,,Serghei Lunchevici” a împlinit 55 de ani de la fondare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: