Pâinea de 1 leu, retrasă din magazinele lui Șor. Legea care interzice acest preț a intrat în vigoare
Full Article 2 minutes read

Pâinea de 1 leu, retrasă din magazinele lui Șor. Legea care interzice acest preț a intrat în vigoare

Începând cu 22 martie, în magazinele „Merișor”, deținute de deputatul fugar Ilan Șor, nu va mai fi vândută pâine la preț de 1 leu. Legea care prevede interdicția comercializării produselor la un preț mai mic de sine costul acestora a intrat în vigoare.

Liderul Partidului „ȘOR” Ilan Șor a cerut fracțiunii sale parlamentare „să pregătească de urgență o inițiativă privind abrogarea legii” și a dat de înțeles că va organiza noi proteste în acest context.

Totuși, înțelegem că PAS face totul pentru a nu admite anularea acestei legi. Îi voi chema în curând pe toți oamenii pentru care acest proiect, ca și toate celelalte făcute de echipa noastră, este important, să iasă și să spună un „Nu!” hotărât. Trebuie să doborâm acest regim. În caz contrar, acest regim va doborî poporul Republicii Moldova”, a declarat Ilan Șor într-un video distribuit pe rețelele de socializare.

Interdicția privind vânzarea pâinii la prețul de 1 leu reiese din legea cu privire la comerțul interior, care a fost adoptată de parlament, în lectura a II-a, în iulie 2022 și publicată în august 2022. Aceasta prevede că se interzice „furnizarea (vânzarea) produselor agricole și alimentare sub costul produsului, neluând în considerare profitul furnizorului” și urma să între în vigoare la 6 luni de la publicare.

Amintim că Ilan Șor este unul din principalii învinuiţi în dosarul „furtul miliardului”, când între 2012-2015, circa un miliard de dolari a fost sustras din sistemul bancar al țării. Acesta a fost condamnat de prima instanță la 7 ani de închisoare.

Partidul „ŞOR” a fost acuzat în repetate rânduri că ar corupe alegătorii prin magazinele sociale Merișor, deschise în mai multe localităţi din ţară. Primele patru magazine au fost deschise în anul 2015, la Orhei. Din septembrie 2022, în magazinele sociale „Merișor” pâinea livrată de combinatul de panificație din Chișinău, „Franzeluța”  costa 1 leu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: