DOC Păzea, părinți! Spitalele din Chișinău, pline cu copii infectați cu tulpina Omicron a coronavirusului
Full Article 50 second read

DOC Păzea, părinți! Spitalele din Chișinău, pline cu copii infectați cu tulpina Omicron a coronavirusului

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică (CESP) a municipiului Chișinău cere Ministerului Sănătății să activeze secțiile pediatrice COVID-19 și a secțiilor pentru gravide COVID-19 la nivel regional. Solicitarea vine în contextul numărului sporit de spitalizări a copiilor și femeilor însărcinate cu varianta Omicron a coronavirusului.  O hotărâre în acest sens a fost adoptată de CESP pe 27 iulie.

Potrivit aceleiași decizii, se include în circuitul de tratament staționar a pacienților cu COVID-19 a spitalului clinic municipal „Gheorghi Paladi” până la capacitatea maximală de 310 paturi.

Totodată, în toate spitalele municipale vor fi activate secțiile Covid, iar purtarea măștilor rămâne a fi obligatorie în toate instituțiile medico-sanitare publice și private din Chișinău.

În centrele de refugiați din capitală vor fi testate toate persoanele nou venite.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: