DOC Păzea, părinți! Spitalele din Chișinău, pline cu copii infectați cu tulpina Omicron a coronavirusului
Full Article 50 second read

DOC Păzea, părinți! Spitalele din Chișinău, pline cu copii infectați cu tulpina Omicron a coronavirusului

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică (CESP) a municipiului Chișinău cere Ministerului Sănătății să activeze secțiile pediatrice COVID-19 și a secțiilor pentru gravide COVID-19 la nivel regional. Solicitarea vine în contextul numărului sporit de spitalizări a copiilor și femeilor însărcinate cu varianta Omicron a coronavirusului.  O hotărâre în acest sens a fost adoptată de CESP pe 27 iulie.

Potrivit aceleiași decizii, se include în circuitul de tratament staționar a pacienților cu COVID-19 a spitalului clinic municipal „Gheorghi Paladi” până la capacitatea maximală de 310 paturi.

Totodată, în toate spitalele municipale vor fi activate secțiile Covid, iar purtarea măștilor rămâne a fi obligatorie în toate instituțiile medico-sanitare publice și private din Chișinău.

În centrele de refugiați din capitală vor fi testate toate persoanele nou venite.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: