DOC Recean cere reorganizarea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene: solicitarea – pe masa deputaților
Full Article 2 minutes read

DOC Recean cere reorganizarea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene: solicitarea – pe masa deputaților

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) va fi reorganizat și se va numi, pe viitor – Ministerul Afacerilor Externe (MAE). O propunere în acest sens a fost făcută, în temeiul Legii cu privire la Guvern, de prim-ministrul Dorin Recean, care a solicitat Parlamentului, în acest context, modificarea listei ministerelor.

Conform propunerii șefului Executivului, funcțiile MAEIE legate de procesul de integrare europeană vor fi preluate de Biroul pentru integrare europeană din cadrul Cancelariei de Stat, care urmează să fie condus de Cristina Gherasimov, propusă recent în această funcție.

Potrivit consilierului premierului, Daniel Vodă, coordonarea în cadrul Guvernului a procesului de integrare europeană a țării va ține de competența viceprim-ministrului pentru integrare europeană, care va fi asistat în activitatea sa de Biroul pentru integrare europeană.

„După aprobarea hotărârii, Guvernul va adopta actele necesare pentru reorganizarea MAE, va aduce actele sale în concordanță cu noua structură a Guvernului și va prezenta Parlamentului propuneri privind ajustarea, în acest sens, a legislației în vigoare”, a precizat Vodă.

Propunerea prim-ministrului Dorin Recean urmează să fie examinată în cadrul ședinței plenare a Legislativului din 1 februarie.

Amintim că noul ministru al MAEIE este fostul vicepreședinte al Parlamentului, Mihai Popșoi. El a fost învestit în funcție pe 29 ianuarie, după ce ex-ministrul de Externe, Nicu Popescu, și-a depus cererea de demisie din această funcție.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: