(DOC) Roskomnadzor amenință blocarea portalului NewsMaker, din cauza „informațiilor neveridice despre situația din Ucraina”
Full Article 2 minutes read

(DOC) Roskomnadzor amenință blocarea portalului NewsMaker, din cauza „informațiilor neveridice despre situația din Ucraina”

Portalul NewsMaker.md ar putea fi blocat în Rusia. Roskomnadzor, Serviciul Federal de Supraveghere în sfera comunicațiilor, tehnologiilor informaționale și mass-media, a expediat redacției NM o scrisoare, prin care ne acuză că am fi publicat „informație neveridică de interes public despre operațiunea militară specială, desfășurată de armata rusă”. Este vorba despre un material în care voluntari, antreprenori, activiști și politicieni vorbesc despre războiul din Ucraina.

„În baza cererii Procurorului general al Federației Ruse sau al adjunctului său, Roskomnadzor expediază operatorilor informaționali solicitarea de adoptare a măsurilor necesare privind reducerea accesului la resursa informațională care a publicat informații cu încălcarea legii”, se arată în scrisoare.

Motivul blocării accesului către newsmaker.md a constituit materialul „care conține informații neveridice de interes public cu privire la operațiunea militară specială desfășurată de Forțele Armate ale Federației Ruse, capacităților de luptă, pierderilor Forțelor Armate ale Federației Ruse și victimelor printre civili”.

Astfel de publicații pot contribui la destabilizarea situației, precum și crearea condițiilor pentru încălcarea masivă a ordinii publice și securității publice pe teritoriul Federației Ruse”, se mai menționează în notificarea instituției de la Moscova.

Pentru a evita blocarea, Roskomnadzor solicită NM să șteargă materialul menționat. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: