DOC „Să le prețuim talentul”. Maia Sandu a oferit distincții mai multor personalități cu ocazia Zilei Naționale a Culturii
Full Article 2 minutes read

DOC „Să le prețuim talentul”. Maia Sandu a oferit distincții mai multor personalități cu ocazia Zilei Naționale a Culturii

Cu ocazia Zilei Naționale a Culturii, mai multe personalități din Republica Moldova au primit distincții de stat. Un decret în acest sens a fost semnat de președinta Maia Sandu. 

„Cultura este singura sursă certă a unei bucurii permanente”, comunică șefa statului.

„Este unicul loc în care libertatea e la ea acasă, e o instanță eliberatoare. Omul e dator să treacă prin purificarea oferită de cultură, pentru a-și onora umanitatea, susținea Noica. Ziua Națională a Culturii – ziua de naștere a marelui Eminescu – este o zi potrivită să ne exprimăm admirația, respectul și recunoștința pentru creatorii și gânditorii țării noastre”, comunică Maia Sandu, pe Facebook.

„Pentru acei care, în pofida unui an de mari turbulențe, de crize, de maxime tensiuni și incertitudini provocate de războiul de lângă noi, nu au lăsat mâinile în jos, nu și-au abandonat nici vocația, nici proiectele, nici țara. (…) Să le prețuim talentul”, a mai comunicat președinta.

Printre cei care au primit distincții de stat sunt: solistul vocal al Orchestrei Naționale de Muzică Populară „Lăutarii” Ion Paladi, actorul la Teatrul Municipal de păpuși „Guguță” Cătălin Lungu, interpreta de muzică ușoară Cristina Scarlat, actorul la Teatrul Național „Mihai Eminescu” Victor Nofit. Lista laureaților poate fi văzută mai jos:


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: