Dodon a discutat cu Krasnoselski despre moldovenii răpiți. Un deputat PAS l-a criticat: „Nici măcar nu știe că sunt 4”
Full Article 3 minutes read

Dodon a discutat cu Krasnoselski despre moldovenii răpiți. Un deputat PAS l-a criticat: „Nici măcar nu știe că sunt 4”

Președintele Igor Dodon a discutat cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski despre situația referitoare la cetățenii răpiți de către structurile de forță transnistrene. Într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, șeful statului s-a referit la „doi cetățeni”, în timp ce vicepremierul pentru Reintegrare Cristina Lesnic a precizat că au fost înregistrate 4 astfel de cazuri în ultimele două zile. Imprecizia nu a trecut neobservată de către deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu.

Într-o postare publicată pe 8 octombrie pe pagina sa de Facebook, Igor Dodon a menționat că „situația referitoare la cei doi cetățeni moldoveni răpiți zilele trecute este una extrem de gravă și a generat imediat o reacție promptă a conducerii țării și a instituțiilor statului”.

Dodon a discutat cu Krasnoselski despre moldovenii răpiți. Un deputat PAS l-a criticat: „Nici măcar nu știe că sunt 4”

Facebook/Igor Dodon

Președintele țării a precizat că a avut o discuție cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski: „I-am cerut să intervină prompt în eliberarea cetățenilor noștri și să ia măsurile care se impun pentru responsabilizarea celor care au comis această gravă ilegalitate. Salut intervenția promptă și eficientă a instituțiilor noastre în acest caz și le cer sa întreprindă mai departe cu fermitate toate acțiunile legale pentru a clarifica acest caz, dar și pentru a preveni pe viitor apariția unor asemenea situații. De asemenea, acest caz urmeaza sa intre pe agenda de discuții a formatului de negociere 5+2, ca un precedent extrem de periculos, care trebuie clarificat”.

Între timp, președintele Comisiei parlamentare securitate naţională, apărare şi ordine publică Alexandru Jizdan și vicepremierul pentru Reintegrare Cristina Lesnic au anunțat că, de fapt, ar fi fost răpiți timp de două zile patru cetățeni ai Republicii Moldova.

Imprecizia nu a trecut neobservată de către deputatul PAS Igor Grosu, și el membru al Comisiei parlamentare securitate naţională, apărare şi ordine publică. Într-o conferință de presă, acesta a declarat că acțiunile Tiraspolului ar avea legătură cu campania electorală.

„Am observat că președintele Dodon nici măcar nu știe că de fapt este vorba despre patru cetățeni ai Republicii Moldova și nu de doi, așa cum a scris. Asta este atitudinea președintelui față de cetățenii Republicii Moldova. Vom urmări foarte atent dacă nu cumva această operațiune pusă la cale și pregătită minuțios nu face parte, cumva, dintr-un scenariu mai mare”, a declarat Grosu.

***

Precizăm că așa-numitul „Minister de Externe” din stânga Nistrului a anunțat că două dintre persoanele reținute au fost eliberate, în urma unei discuții dintre Igor Dodon și Vadim Krasnoselski. Reprezentanții instituției nu au precizat nimic despre soarta altor doi moldoveni care ar fi fost răpiți noaptea trecută.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: