Dodon, despre dosarul profesorilor turci: „Instituția prezidențială nu a fost implicată în acele fărădelegi”
Full Article 2 minutes read

Dodon, despre dosarul profesorilor turci: „Instituția prezidențială nu a fost implicată în acele fărădelegi”

Președintele Igor Dodon susține că dosarul în care este vizat fostul șef al SIS Vasile Botnari a demonstrat că instituția prezidențială nu a fost implicată în decizia de expulzare a profesorilor turci, anul trecut. Șeful statului este de părere că responsabilitatea aparține parlamentului și guvernului de atunci. 

„S-a confirmat ce am spus în 2018 că președintele statului și instituția prezidențială nu a fost implicată în acele fărădelegi, fapt confirmat de către deputații din blocul ACUM în august-septembrie anul trecut, când au fost făcute investigațiile parlamentare”, a declarat Igor Dodon în cadrul ediției din 11 septembrie a platformei online „Președintele răspunde”.

Șeful statului dă vina pe guvernul și parlamentul din acea perioadă.

„Eu consider că a fost o greșeală din partea guvernului, parlamentului, celor care controlau puterea atunci. Despre faptul că decizia este secretă: probabil acolo sunt niște detalii care țin de secrete de stat sau de securitatea statului. În ceea ce ține de întoarcerea prejudiciului: eu cred că este un lucru bun că banii s-au întors la buget. Dacă trebuia mai sever sau nu? Nu președintele trebuie să se expună, dar instanțele de judecată”, a completat Dodon.

Igor Dodon a subliniat că nu se va implica în actul justiției și a lăudat acțiunile procurorului general Alexandr Stoianoglo.

„Nu mă implic și nu am de gând să mă implic în justiție. Timpurile lui Plahotniuc s-au dus și nu vor reveni. Procurorul general nu ascultă de indicațiile politicienilor și îi mulțumesc pentru asta”, a precizat Dodon.

NM l-a întrebat pe șeful statului dacă crede că s-a făcut dreptate în dosarul celor 7 profesori turci care au fost expulzați din Republica Moldova, însă Igor Dodon nu a răspuns.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: