„Dodon încearcă să dea foc țării. El vrea să provoace haos.” Maia Sandu cere ca guvernul să demisioneze, în următoarele ore
Full Article 2 minutes read

„Dodon încearcă să dea foc țării. El vrea să provoace haos.” Maia Sandu cere ca guvernul să demisioneze, în următoarele ore

Președinta aleasă a Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul protestului din 6 decembrie care are loc în centrul Chișinăului, s-a adresat lui Igor Dodon și guvernului său. Ea a spus că țara are nevoie de o schimbare și că aceasta necesită alegeri parlamentare anticipate.

Ea l-a acuzat pe actualul președinte Igor Dodon că a încercat să acapareze puterea. „Jignit că nu a reușit să amăgească din nou oamenii, Dodon încearcă să dea foc țării. El vrea să provoace haos, să agraveze criza, să ne țină în izolare internațională, să facă viața mai grea pentru oameni, să se răzbune pe ei pentru că nu l-au votat ”, a spus ea.

Sandu a spus că în parlament, fracțiunea Partidului Socialist s-a unit cu Partidul ȘOR pentru a adopta legi împotriva poporului. „Această majoritate este formată din oameni care au participat la furtul miliardului, deputați care au reușit să se vândă de trei ori, care slujesc lui Dodon, nu oamenilor. Ei adoptă legi care încalcă toate normele”, a spus Sandu și a adăugat că țara are nevoie de alegeri anticipate, care ar putea fi provocate de demisia guvernului.

Președintele ales a cerut, de asemenea, participanților la protest să nu își scoată măștile și să mențină distanța socială. „Trebuie să avem grijă de noi înșine, să rămânem uniți. Acesta nu este un protest al partidelor politice, ci al cetățenilor ”, a spus ea.

„Dragi concetățeni, corupția este o amenințare cu moartea pentru noi toți. Țara se sufocă. Toți cei care fac bani pe cetățenii Moldovei s-au unit. Vrem ca Moldova să pășească cu încredere în viitor, să devină un stat puternic în care hoții obțin ceea ce merită, iar oamenii trăiesc în pace și armonie ”, a mai adăugat Sandu.

Amintim că în centrul capitalei se desfășoară un protest de amploare. Acesta a fost organizat de către președinta aleasă Maia Sandu și Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). Ulterior, și Partidul Democrat (PDM), „Partidul Nostru”, Platforma Demnitate și Adevăr (DA), Partidul Unității Naționale (PUN) și Partidul Pro Moldova și-au îndemnat susținătorii să participe la manifestație. Demonstrația este îndreptată contra Partidului Socialiștilor (PSRM) și a președintelui în exercițiu, Igor Dodon.„

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: