Dodon: „Se configurează într-un mod obscur o nouă coaliție în parlament”
Full Article 2 minutes read

Dodon: „Se configurează într-un mod obscur o nouă coaliție în parlament”

Președintele Igor Dodon susține că în legislativul Republicii Moldova s-ar configura o nouă coaliție, dintre deputații PAS, PPDA, „ȘOR” și grupului politic Pro Moldova. Declarația a fost făcută vineri, 6 martie, după ce parlamanetarii menționați au votat împotriva proiectului de lege care prevede redistribuirea profitului Băncii Naționale în bugetul de stat. 

„Constat cu regret că deputații aparținând PAS și PPDA s-au asociat cu deputații lui Șor și Candu în parlament, au votat astăzi împotrivă ca povara miliardului să fie scoasă de pe umerii cetățenilor. Acest lucru arată că se configurează într-un mod obscur o nouă coaliție în parlament, una care încearcă să-i protejeze pe cei care au furat miliardul, în schimbul altor înțelegeri politice ascunse”, a scris șeful statului.

Totodată, acesta a salutat votul deputaților PSRM și PDM.

Salut votul responsabil al deputaților PSRM și PDM care au susținut inițiativa mea privind reducerea poverii miliardului…

Geplaatst door Igor Dodon op Vrijdag 6 maart 2020

„Referitor la speculațiile vehiculate de unii deputați pentru a-și justifica în mod fals votul lor de astăzi împotriva eliberării cetățenilor de povara plății miliardului furat, fac precizarea că acești bani au fost furați prin intermediul sistemului bancar, dovadă și evoluțiile recente din dosarul instrumentat de Procuratura Generală. În aceste condiții, inițiativa votată astăzi face ca recuperarea banilor furați să nu mai fie din buzunarele cetățenilor, dar din contul sistemului bancar, mai precis din o parte a profitului BNM”, a explicat Dodon.

Amintim că parlamentul  a aprobat, în ședința plenară de astăzi, proiectul de lege prin care se propune instituirea unui nou mod de alocare a profitului disponibil pentru distribuire al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) la venitul bugetului de stat.

Documentul a fost susținut de 52 de deputați. Opoziția susține că proiectul nu presupune întoarcerea banilor din frauda bancară, ci doar trasferul anumitor sume de bani „dintr-un buzunar în altul”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: