Dodon se plânge că Procuratura a refuzat să examineze plângerea pe numele Maiei Sandu. De ce nu o va contesta
Full Article 2 minutes read

Dodon se plânge că Procuratura a refuzat să examineze plângerea pe numele Maiei Sandu. De ce nu o va contesta

Fostul președinte Igor Dodon spune că Procuratura Generală a refuzat primirea și examinarea sesizării depuse de el pe numele Maiei Sandu în care a acuzat-o de abuz de putere și control al justiției. El declară că nu va contesta ordonanța, însă va reveni la ea după expirarea mandatului de președinte al Maiei Sandu. 

Pe 1 septembrie 2022, Dodon anunța că a depus o sesizare la Procuratura Anticorupție, în care ar fi enumerat mai multe acțiuni ale Maiei Sandu „care ar contravine legii și statutului de președinte al Republicii Moldova”.

Fostul șef de stat declară că a fost informat că sesizarea a fost expediată conform competenței la Procuratura Generală. Ulterior a primit o ordonanță prin care s-a refuzat primirea și examinarea sesizării.

„Pentru moment nu vom contesta așa-zisa ordonanță la judecătorul de instrucție pentru a nu expune judecătorii la noi presiuni din partea politicului, dar și pentru a nu legaliza această „inepție juridică””, a scris Dodon, pe Facebook.

Totuși, el adăugă că asupra sesizării va reveni după expirarea mandatului de președinte al Maiei Sandu – „atunci când protecția imunității funcției nu se va răsfrânge asupra dumneaei, iar procurorii vor înțelege să își facă datoria față de lege, nu față de guvernare”, a adăugat Dodon.

***

Pe 1 septembrie, Igor Dodon anunța că a depus o sesizare pe numele șefei Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin. Fostul șef de stat declara că a enumerat în sesizare mai multe acțiuni ale Maiei Sandu, care ar contravine legii și statutului de președinte al Republicii Moldova.

„Am cerut tragerea la răspundere penală a Maiei Sandu pentru abuzul de putere și control al justiției, prin faptul că nu a numit în termen zeci de judecători, aflați în suspans de 150 de zile”, anunța Dodon, pe Facebook.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: