Dodon știe cum să întoarcă creditul pentru Arena Chișinău. Propune guvernului să vândă pământurile adiacente
Full Article 2 minutes read

Dodon știe cum să întoarcă creditul pentru Arena Chișinău. Propune guvernului să vândă pământurile adiacente

Președintele Igor Dodon susține că cele 30 de milioane de euro care au fost obținute printr-un credit, în scopul construcției Arenei Chișinău, ar putea fi returnate din banii încasați din vânzarea terenurilor adiacente. Propunerea a fost enunțată în cadrul episodului emisiunii „Președintele răspunde” din 14 februarie. 

Igor Dodon a menționat că pentru Construcția a costat circa 40 de milioane de euro. 10 milioane de euro a dat statul, iar restul de peste 30 de milioane de euro a fost obținut printr-un credit.

„Acest credit poate fi întors din contul vânzării terenurilor care sunt acolo la investitori și banii aceștia să îi plătim ca să nu mai plătim din bugetul de stat pentru construcție. Adică: din totalul de 55 de hectare, aproape 60, Arena este amplasată pe 10 hectare. Restul 45-50 de hectare sunt libere”, a explicat președintele.

Dodon a precizat că statul ar trebui să organizeze o licitație publică și să vândă fiecare hectar cu circa un milion de euro. Din cele 45-50 de milioane de euro ar urma să fie încasate 10 milioane care au fost investite de către stat, iar restul ar urma să fie utilizate pentru returnarea creditului contractat.

De asemenea, Igor Dodon a menționat că, în opinia sa, proiectul construcției Arenei Chișinău a fost inițiat cu nereguli.

„La etapa în care au fost inițiate toate procesele au fost încălcări ale legislației. Și sunt acum procese în judecată, se ocupă procuratura de ce și cum a fost organizat acest proces. Cei care se fac vinovați vor răspunde”, a declarat președintele.

Amintim că Arena Chișinău va fi inaugurată pe 1 mai.

Pentru mai multe știri abonați-vă la pagina noastră de Facebook

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: