Dodon versus Slusari. Judecătorii au respins cererea socialistului prin care voia să își apere „onoarea și reputația”
Full Article 2 minutes read

Dodon versus Slusari. Judecătorii au respins cererea socialistului prin care voia să își apere „onoarea și reputația”

Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani, a respins cererea de chemare în judecată înaintată de fostul președinte Igor Dodon în procesul împotriva ex-vicepreședintelui Parlamentului Alexandru Slusari. Dodon l-a acționat în judecată pe Slusari încă în 2021 pentru că i-ar fi fost lezată „onoarea, demnitatea și reputația profesională”. Pe 18 iunie, instanța a respins cererea „ca neîntemeiată”. Hotărârea poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău. 

Pe 19 iunie, Slusari a scris pe o rețea de socializare că a câștigat judecata împotriva lui Igor Dodon. „Ieri am câștigat judecată împotriva lui Igor Nicolaevici Dodon-Багамский, care a încercat să-și apere onoarea sa de „culiocar””, a comunicat Slusari.

Potrivit hotărârii, pe 18 iunie curent, Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani, a respins cererea de chemare în judecată înaintată de Igor Dodon privind apărarea onoarei, demnității și reputației profesionale ca neîntemeiată. Hotărârea poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău în termen de 30 de zile.

Menționăm, în noiembrie 2021, Slusari declara pe o rețea de socializare că Dodon l-a acționat în judecată. „Dânsul pretinde că are onoare și reputație profesională. Tac despre onoare, dar reputația lui este reflectată în mai multe video cu Plahotniuc și mai multe poze din vacanțele sale de lux”, comunica Slusari.

Potrivit anticoruptie.md, Dodon l-a acționat în judecată pe Slusari pentru faptul că l-a numit „conducătorul grupului criminal Bahamas” în cadrul unei emisiuni televizate. Mai precizăm că în septembrie 2016, RISE Moldova a publicat investigația „Banii lui Dodon din Bahamas”. Se menționa că „socialiștii s-au grupat în jurul unei afaceri secrete cu o companie offshore conectată la Federația Rusă și creată într-unul dintre cele mai cunoscute paradisuri fiscale din lume – Bahamas” și că „miza a fost mare: un transfer de peste 30 de milioane de lei, sumă care depășește cu mult bugetul Partidului Socialiștilor de la alegerile locale din 2015”. Ulterior, Partidul Socialiștilor a acționat RISE Moldova în judecată. Mai târziu, Curtea de Apel Chișinău a respins cererea depusă de Partidul Socialiștilor împotriva Asociația Reporterilor de Investigație și Securitate Editorială RISE Moldova pentru investigația lor „Banii lui Dodon din Bahamas”. Anterior, instanța a acceptat parțial cererea socialiștilor, obligându-i pe jurnaliști să plătească costurile legale și să publice o dezmințire. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: