RISE Moldova câștigă procesul cu PSRM privind investigația „Banii lui Dodon din Bahamas”
Full Article 2 minutes read

RISE Moldova câștigă procesul cu PSRM privind investigația „Banii lui Dodon din Bahamas”

Curtea de Apel Chișinău (CA) a respins cererea depusă de Partidul Socialiștilor (PSRM) împotriva  Asociația Reporterilor de Investigație și Securitate Editorială RISE Moldova pentru investigația lor „Banii lui Dodon din Bahamas”. Anterior, instanța a acceptat parțial cererea socialiștilor, obligându-i pe jurnaliști să plătească costurile legale și să publice o dezmințire. RISE Moldova a anunțat despre acest lucru pe 10 decembrie pe pagina de Facebook, publicând decizia CA.

Potrivit deciziei, Curtea de Apel a respins cererea depusă de PSRM, considerând-o nefondată.

Decizia CA este definitivă, dar poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiție (CSJ).

Menționăm că pe 28 septembrie 2016, RISE Moldova a publicat investigația „Banii lui Dodon din Bahamas”, care relevă faptul că socialiștii s-au grupat în jurul unei afaceri secrete cu o companie offshore conectată la Federația Rusă și creată într-unul dintre cele mai cunoscute paradisuri fiscale din lume – Bahamas. Astfel, peste 30 de milioane de lei au intrat în Republica Moldova cu câteva luni înainte de alegerile prezidențiale prin intermediul companiei „Excluisv Media” SRL, gestionată de socialistul Corneliu Furculiță.

Ulterior, cu câteva zile înaintea turului II, Partidul Socialiștilor, dar și „Exclusiv Media” SRL au acționat RISE Moldova în judecată.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: