Dodon: Vom propune modificarea Constituției, pentru a nu permite căsătoriile persoanelor de același sex (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Dodon: Vom propune modificarea Constituției, pentru a nu permite căsătoriile persoanelor de același sex (VIDEO)

Partidul Socialiștilor (PSRM) va propune un proiect de lege în vederea interzicerii prin Constituție a căsătoriilor între persoanele de același sex. Declarația a fost făcută de către liderul formațiunii, Igor Dodon, în cadrul ediției din 27 aprilie a emisiunii „Interviul săptămânii” de la postul de televiziune Primul în Moldova.

Igor Dodon susține că, dacă la alegerile parlamentare anticipate, partidele pro-europene vor obține majoritatea voturilor, „Moldova va fi sub influența statelor din Vest” și își va pierde independența și valorile tradiționale. În context, socialiștii vor propune un proiect de modificare a Constituției, pentru a nu permite căsătoriile între persoanele de același sex.

„În următoarele săptămâni vom propune o inițiativă de modificare a Constituției, pentru ca după exemplul altor state să menționăm clar că în Moldova sunt interzise căsătoriile între persoanele de același sex și să introducem pedeapsă penală pentru promovarea acestor lucruri”, a declarat Dodon și a dat drept exemplu Rusia și Ungaria.

Politicianul a mai menționat că victoria partidelor PAS și „Partidul Nostru” ar mai însemna distrugerea religiei, tensiuni cu Transnistria și cu Rusia.

„Dacă partidele de dreapta vor veni la putete, cel mai probabil, va fi o destabilizare totală. Sub controlul Vestului vor vrea să „explodeze” situația, ca să facă în ciudă rușilor”, a mai spus Dodon.

Reprezentanții formațiunilor vizate nu au reacționat deocamdată la aceste declarații. În ajun, Renato Usatîi a calificat drept „minciuni și prostii” acuzațiile lui Dodon potrivit cărora liderul formațiunii „Partidul Nostru” ar fi „marioneta Vestului”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: