Doi deputați infectați anterior cu COVID-19 s-au prezentat astăzi la ședința parlamentului
Full Article 2 minutes read

Doi deputați infectați anterior cu COVID-19 s-au prezentat astăzi la ședința parlamentului

Deputatul Partidului Democrat din Moldova (PDM) Eugeniu Nichiforciuc și deputatul Partidului Socialiștilor (PSRM) Vladimir Mizdrenco, care au fost anterior testați pozitiv cu COVID-19, s-au prezentat la ședința parlamentului din 11 iunie. Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Veronica Roșca a atras atenția că persoanele anterior infectate trebuie să se afle în carantină încă două săptămâni după ce s-au vindecat. 

„Vreau să amintesc că, potrivit protocolului național, pacienții tratați care au fost testați negativ după tratament, trebuie să respecte în continuare condițiile de carantină la domiciliu timp de încă două săptămâni. Așa că dacă nu au trecut două săptămâni de la ultima testare negativă, aceștia nu trebuie să se afle în această sală și trebuie să o părăsească imediat, altfel ei încalcă legea. De aceea, țin să amintesc articolul din Codul Contravențional care prevede aplicarea unei amenzi de până la 25 000 lei”, s-a adresat deputata PAS deputaților din plenul legislativului.

De asemenea, aceasta a cerut responsabililor de la Ministerul Sănătății să se expună dacă cei doi parlamentari au sau nu voie să participe la ședință.

„Solicit, dacă este cineva în loja guvernamentală din partea Ministerului Sănătății, să se expună și să ne explice pe înțelesul tuturor dacă acei doi colegi care au fost testați pozitiv la COVID-19, în prezent, trebuie sau nu să se afle în această sală”, a spus Roșca.

Precizăm că, la debutul ședinței, secretariatul parlamentului a anunțat că în sală sunt prezenți 98 de deputați, lipsind doar Ilan Șor, Octavian Țîcu și Arina Spătaru.

Pe 21 mai a devenit cunoscut faptul că deputatul Eugeniu Nichiforciuc (PDM) a fost testat pozitiv cu COVID-19. Patru zile mai târziu, pe 25 mai, a fost anunțat faptul că și deputatul Vladimir Mizdrenco (PSRM) a contractat virusul. Pe 6 iunie, deputata Platformei DA, Arina Spătaru, a anunțat că și ea s-a infectat cu COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: