Doi deputați PAS au depus o sesizare la PG. Solicită începerea urmării penale pe faptul uzurpării puterii în stat
Full Article 2 minutes read

Doi deputați PAS au depus o sesizare la PG. Solicită începerea urmării penale pe faptul uzurpării puterii în stat

Deputații Sergiu Litvinenco și Virgiliu Pâslariuc au depus o sesizare la Procuratura Generală în legătură cu deciziile pe care le-a luat parlamentul în raport cu Curtea Constituțională. Aceștia solicită începerea urmării penale pe faptul uzurpării puterii în stat.

„Având în vedere evenimentele extrem de grave care s-au produs ieri, împreună cu colegii mei, am sesizat Procuratura Generală”, a spus Sergiu Litvinenco.

„Am solicitat pornirea urmăririi penale în baza art. 339 alin. (1) Cod penal „Uzurparea puterii în stat” de către grupul criminal organizat și condus de cetățeanul Igor Dodon, dar și pe faptul săvârșirii de către cetățeanul Lupașcu Boris a infracțiunii prevăzute de art. art. 351 alin. (1) Cod penal „Uzurparea de calități oficiale”, și anume a celei de judecător la Curtea Constituțională”, a precizat Litvinenco.

 

Uzurparea puterii de stat constituie cea mai gravă crimă împotriva poporului. Conform Constituției noastre.

În iunie…

Publicată de Sergiu Litvinenco pe Sâmbătă, 24 aprilie 2021

Menționăm că vineri, 23 aprilie, 53 de deputații au votat pentru retragerea hotărârii parlamentului prin care Domnica Manole a fost numită judecătoare la Curtea Constituțională. În aceeași zi, legislativul a aprobat numirea lui Boris Lupașcu în funcția de judecător al CC.

Drept urmare, Partidul Acțiune și Solidaritate a chemat cetățenii să vină în fața Curții Constituționale, pentru a apăra această instituție.

În seara zilei de 23 aprilie, Maia Sandu a convocat Consiliul Suprem de Securitate și a solicitat Procuraturii Generale să investigheze acțiunile din parlament sub aspectul infracțiunii de uzurpare a puterii în stat. La câteva ore distanță, CC a emis un comunicat în care a informat că Înalta Curtea a suspendat cele două hotărâri ale parlamentului, care vizează revocarea din funcție a Domnicăi Manole și numirea lui Boris Lupașcu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: