Doi foști șefi ai „Air Moldova” vor compărea pe banca acuzaților. Procuratura a finalizat ancheta
Full Article 2 minutes read

Doi foști șefi ai „Air Moldova” vor compărea pe banca acuzaților. Procuratura a finalizat ancheta

Urmărirea penală în privința a două persoane publice din cadrul organelor de conducere a fostei Întreprinderi de Stat Compania Aeriană „Air Moldova” a fost finalizată. O declarație, în acest sens, a fost făcută de reprezentanții Procuraturii Anticorupție, în data de 13 decembrie. Potrivit materialelor cauzei, persoanele sunt acuzate de abuz de putere în procesul gestionării bunurilor și resurselor financiare a întreprinderii.

Procuratura Anticorupție anunță că, cele două persoane au abuzat de atribuțiile acordate de a asigura efectuarea auditului rapoartelor financiare. Totodată, ele au tăinuit situația financiară a întreprinderii, periclitând activitatea societăților de audit care urmau a efectua auditul anual.

Astfel, persoanele acuzate nu au prezentat la timp și în volum deplin informația necesară. „Fapt care a dus la imposibilitatea exprimării opiniei asupra situațiilor financiare ale ÎS CA „Air Moldova” încheiate la 31.12.2014, 31.12.2015, 31.12.2016 și inerent, la prezentarea Consiliului de administrație, a raportului auditorului, în vederea evitării evaluării indicatorilor de performanță a administratorului”, comunică reprezentanții Procuraturii.

În aceste circumstanțe, urmare a decontării nejustificate a sumelor de bani pentru efectuarea auditului, în lipsa opiniei auditorului asupra situațiilor financiare ale ÎS CA „Air Moldova”, Întreprinderii de stat i-a fost cauzat un prejudiciu material în sumă totală de 1 044 325, 15 lei inclusiv TVA.

De menționat că în gestiunea Procuraturii Anticorupție și a organului de urmărire penală a Centrului Național Anticorupție au rămas alte cauze penale care au ca obiect al investigațiilor acțiunile persoanelor atât publice cât și private legate de activitatea fostei Întreprinderi de Stat Compania Aeriană „Air Moldova”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: