Doi locuitori ai Chișinăului au primit €1200 pentru a intermedia obținerea unui permis de conducere
Full Article 2 minutes read

Doi locuitori ai Chișinăului au primit €1200 pentru a intermedia obținerea unui permis de conducere

Încă o tentativă de intermediere a obținerii unui permis de conducere prin acte de corupție. 1200 de euro ar fi primit doi bărbați, sub pretextul că pot ajuta un candidat să obțină permisul de conducere de categoria B și C, fără ca viitorul șoferul să dețină cunoștințele necesare în domeniu.

Potrivit unui comunicat de presă publicat de Centrul Național Anticorupție (CNA), indivizii ar fi pretins că au influență asupra persoanelor publice de la Departamentul înmatriculare a mijloacelor de transport și calificare a conducătorilor auto din mun. Chișinău și că-i pot determina pe funcționari să asigure susținerea cu succes a examenelor, cu eliberarea ulterioară a permisului auto.

Cazul a fost denunțat la CNA, iar bărbații au fost reținuți de ofițerii anticorupție și procurori, fiind cercetați penal pentru trafic de influență.

Pentru fortificarea probatoriului, au fost efectuate percheziţii la domiciliile suspecților și în automobilele acestora, unde au fost găsite documente de școlarizare și copii ale buletinelor de identitate. Obiectele ridicate vor fi examinate sub aspectul identificării urmelor infracţiunii.

Cei doi bărbați au fost reținuți pentru 72 de ore și plasați în Izolatorul de urmărire penală al CNA. Pentru această infracțiune, Codul Penal prevede o amendă de până la 200.000 de lei sau de la 2 la 7 ani de închisoare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: