Doi minori au pornit cu salteaua gonflabilă din Ucraina în Moldova. 10 echipaje de polițiști au fost mobilizate
Full Article 2 minutes read

Doi minori au pornit cu salteaua gonflabilă din Ucraina în Moldova. 10 echipaje de polițiști au fost mobilizate

Doi minori, un cetățean al Republicii Moldova și unul al Ucrainei, au pus pe jar Poliția de Frontieră. 10 echipaje au fost mobilizate pentru căutarea copiilor, care locuiesc în satul Coșnița, Ucraina. Adolescenții de 13 și 15 ani au trecut pe o saltea gonflabilă râul Nistru și au încercat să se se ascundă pe teritoriul Moldovei. 

În seara zilei de marți, 18 mai, în jurul orei 20:18,  conform unei informații operative a fost alertată grupa de intervenție a Sectorului Poliției de Frontieră Soroca, după ce de către populația locală au fost observate două persoane pe o saltea gonflabilă care pluteau în direcția curenților pe râul Nistru.

Astfel, în scopul verificării informației primite a fost direcționată o patrulă care era antrenată deja în supravegherea sectorului de responsabilitate. Ajungând la fața locului patrula nu a depistat nimic, motiv pentru care au fost  intensificate măsurile de căutare, fiind redirecționate și alte echipe de intervenție întrucât vizibilitatea devenea din ce în ce mai redusă din cauza nopții și a precipitațiilor abundente. În scurt timp, la aproximativ 450 metri amonte, în aproximitatea satului Vasilcău a fost depistată salteaua gonflabilă. Aici a intervenit și câinele de serviciu pentru a lua urma tinerilor.

Ca urmare a măsurilor complexe de căutare, polițiștii de frontieră au reușit să identifice locația minorilor. Aceștia au fost identificați ca fiind un moldovean de 15 ani și prietenul acestuia, cetățean al Ucrainei în vârstă de 13 ani. Ambii locuiesc în satul Coșnița, Ucraina.

Întrebați despre acțiunile lor, adolescenții au comunicat că nu și-au dorit să încalce legislația națională, doar s-au aventurat pentru a vizita locurile din împrejurimi.

Ca urmare, ținând cont că tinerii au sub 18 ani, polițiștii de frontieră au încercat să contacteze părinții acestora. Dacă în cazul minorului ucrainean a fost posibil informarea părinților despre cele depistate, în cazul moldoveanului părinții sunt peste hotarele țării, acesta fiind în grija bunicii, din satul Coșnița, Ucraina.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: