Domnica Manole este noua președintă a Curții Constituționale. Vladimir Țurcan a primit vot de neîncredere
Full Article 2 minutes read

Domnica Manole este noua președintă a Curții Constituționale. Vladimir Țurcan a primit vot de neîncredere

Judecătoarea Domnica Manole este noua președintă a Curții Constituționale. Aceasta a fost aleasă pe un mandat de trei ani.

Într-un comunicat publicat de reprezentanții instituției joi, 23 aprilie, se arată că Vladimir Țurcanu a fost destituit din funcția de președinte în urma unui demers depus de judecătorii Liuba Șova și Nicolae Roșca.

Hotărârea este definitivă, intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Curtea Constituțională nu a precizat din ce motiv Vladimir Țurcan a fost destituit din funcția de președinte.

Amintim că, în cadrul platformei online „Președintele răspunde” din 10 aprilie, Igor Dodon a afirmat că l-a sunat pe Vladimir Țurcan după decizia Curții Constituționale de a suspenda legea asupra căreia guvernul și-a asumat răspunderea, iar acesta l-a informat că patru judecători au votat în favoarea acestei hotărâri.

„Eu l-am sunat pe dl Țurcan, să-l întreb ce s-a întâmplat. Înțeleg că 4 membri au votat pentru suspendarea acestei legi. Dl Țurcan a avut opinie separată”, a precizat șeful statului în cadrul platformei online.

Pe 11 aprilie, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco a solicitat pornirea urmăririi disciplinare în raport cu președintele Curții Constituționale, Vladimir Țurcan. Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a cerut ridicarea mandatului de judecător în raport cu Vladimir Țurcan, iar deputatul grupului „Pro Moldova”, Sergiu Sârbu, l-a sesizat printr-o scrisoare pe procurorului general, Alexandr Stoianoglo.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: