Donație în valoare de circa 14 mln lei din partea UE. Mesajul de mulțumire publicat de Maia Sandu
Full Article 2 minutes read

Donație în valoare de circa 14 mln lei din partea UE. Mesajul de mulțumire publicat de Maia Sandu

Republica Moldova a primit o nouă donație pentru spitale în lupta cu pandemia. Este vorba despre un lot de 300 de concentratoare de oxigen, 1200 de pulsoximetre și 5 ventilatoare pentru respirație asistată din partea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Uniunii Europene și guvernului Germaniei. Președinta Maia Sandu a adresat un mesaj de recunoștință.

Donația curpinde 600 de pulsoximetre din partea guvernului Germaniei, ce urmează să ajungă în instituțiile de asistență medicală primară. De asemenea, aceasta include 5 ventilatoare de respirație artificială, de ultimă generație, procurate cu suportul financiar al UE, vor fi instalate în secțiile de terapie intensivă din cadrul instituțiilor strategice – Spitalul de Medicină Urgentă, Spitalul Clinic Republican, Spitalul Sfânta Treime și Spitalul Clinic Bălți.

„Le mulțumim din suflet Uniunii Europene și statelor membre pentru sprijinul constant acordat cetățenilor moldoveni. În paralel cu procesul de vaccinare, pornit datorită donației României și a inițiativei COVAX, vă rog să respectăm în continuare măsurile de protecție – să purtăm mască, să spălăm și dezinfectăm mâinile, să păstrăm distanța socială. Împreună oprim pandemia”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Astăzi Republica Moldova a primit o nouă donație pentru spitale în lupta cu pandemia – 300 de concentratoare de oxigen,…

Publicată de Maia Sandu pe Miercuri, 10 martie 2021

Donația a fost făcută în cadrul inițiativei UE „Solidari pentru sănătate” și are o valoare totală de aproape 14 milioane de lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: