Dosarele lui Țuțu, Sternioală, Druță și Chitoroagă, din nou în prim-plan. Anunțul Procuraturii Generale
Full Article 2 minutes read

Dosarele lui Țuțu, Sternioală, Druță și Chitoroagă, din nou în prim-plan. Anunțul Procuraturii Generale

Conducerea Procuraturii Generale își îndreaptă atenția asupra dosarelor de rezonanță cu privire la îmbogățirea ilicită. Reprezentanții instituției au anunțat pe 13 octombrie că s-a dispus efectuarea verificărilor, pentru a stabili evoluția investigațiilor și motivele care au determinat tergiversarea dispunerii unor soluții legale în termeni rezonabili a dosarelor în care sunt vizați ex-judecătorii Ion Druță și Oleg Sternioală, ex-procurorul-șef al PCCOCS Nicolae Chitoroagă și ex-deputatul Constantin Țuțu.

Într-un comunicat de presă, Procuratura menționează că fenomentul combaterii corupției reprezintă una din prioritățile stabilite în activitatea instituției, iar standardele recunoscute la nivel internațional în acest domeniu recomandă statelor să urmărească inclusiv bunurile obținute de către funcționarii corupți.

„Având în vedere interesul sporit al publicului față de reacția organelor de drept în raport cu unele cauze penale inițiate în perioada lunilor iulie – noiembrie 2019, în special cu privire la faptele infracționale de îmbogățire ilicită pretinse a fi comise de către : ex-judecătorii Ion Druță și Oleg Sternioală, ex-procurorul-șef al PCCOCS Nicolae Chitoroagă, ex-deputatul Constantin Țuțu și alte dosare de categorii similare de infracțiuni, Vă informăm că, pe 7 octombrie, s-a dispus efectuarea verificărilor, pentru a stabili evoluția investigațiilor și motivele care au determinat tergiversarea dispunerii unor soluții legale în termeni rezonabili pe aceste cazuri. De menționat, că de la momentul pornirii urmăririlor penale au trecut deja doi ani”, se arată în declarație.

Mai mult, potrivit Procuraturii Generale, controlului vor fi supuse și alte procese/cauze penale cu privire la cazuri de corupție, care prezintă un interes sporit pentru societate.

Amintim că și adjunctul procurorului general, Ruslan Popov, a fost reținut, fiind cercetat penal pentru îmbogățirea ilicită. Urmărirea penală este exercitată de către un grup de procurori și ofițeri de urmărire penală din cadrul Procuraturii Anticorupție, cu suportul acordat de Serviciul de Informații și Securitate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: