Dosarul mitei de la Aeroport: 3 polițiști de frontieră, plasați în arest în penitenciar din arest la domiciliu
Full Article 2 minutes read

Dosarul mitei de la Aeroport: 3 polițiști de frontieră, plasați în arest în penitenciar din arest la domiciliu

Curtea de Apel a decis să schimbe măsura preventivă, din arest la domiciliu în arest în penitenciar, în privința a 3 polițiști de frontieră, arestați în dosarul mitei la Aeroport. Informația a fost confirmată de Centrul Național Anticorupție (CNA), pe 8 octombrie.

Prin urmare, din cei 15 polițiști de frontieră, cercetați pentru acte de corupere, la această etapă:

  • 8 persoane sunt arestate preventiv pe un termen de 30 de zile în penitenciar;
  • 4 sunt plasate în arest la domiciliu;
  • 3 sunt cercetate în libertate, având interdicția de a părăsi teritoriul țării și obligațiunea de a se prezenta organului de urmărire penală, la solicitare.

În dimineața de 29 septembrie, CNA a inițiat în percheziții la Aeroportul Internațional Chișinău.Ulterior, oamenii legii au anunțat că 15 angajați ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră sunt cercetați, în cadrul unui dosar complex, pornit pe 23 iunie 2021. Acesta cuprinde în total 59 de episoade, dintre care 38 de pretindere de mită și 21 de alte abateri contravenționale.

Oamenii legii au constatat că polițiștii de frontieră ar fi acceptat și primit sistematic de la cetățenii care traversau frontiera RM pe sensul „ieșire” sume cuprinse între 50-100 de euro. În schimbul banilor, polițiștii de frontieră ignorau suspiciunile de deținere și prezentare a testului fals la Covid.

De asemenea, s-a mai stabilit că, angajații IGPF, implicați în serviciu, ar fi extorcat bani de la diverse persoane, atât cetățeni moldoveni, cât și străini, care intenționau să traverseze frontiera de stat a Republicii Moldova prin «Aeroportulul Internațional Chișinău», pe sensul «ieșire», pentru a nu le întocmi procese verbale cu privire la încălcarea regulilor de izolare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: