Dosarul persoanelor găsite vinovate că ar fi încercat să-l asasineze pe Plahotniuc, trimis la rejudecare de către CSJ
Full Article 2 minutes read

Dosarul persoanelor găsite vinovate că ar fi încercat să-l asasineze pe Plahotniuc, trimis la rejudecare de către CSJ

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a anulat sentințele de condamnare a persoanelor găsite vinovate că ar fi încercat, în 2017, să-l asasineze pe fostul lider democrat, Vladimir Plahotniuc. Magistrații au dispus rejudecarea cauzei la Curtea de Apel Chișinău, informează portalul Anticorupție.

Hotărârea motivată urmează să fie pronunțată pe data de 10 iunie, după care dosarul va fi transmis în instanța de apel. Inculpații rămân în arest.

Amintim că în aprilie 2017, opt persoane au fost reținute în legătură cu presupusul plan de asasinare a lui Plahotniuc. Potrivit procurorilor, cei care urmau să îl execute pe liderul democrat au primit 100.000 de dolari în avans și urmau să ridice aceeași sumă după comiterea asasinatului. Acuzatorii au declarat că cel care a comandat asasinatul ar fi Grigore Caramalac.

La un an de la reținere, Judecătoria Chișinău i-a condamnat pe toți cei învinuiți că ar fi încercat să-l asasineze pe Plahotniuc. Procurorii nu au fost de acord cu pedepsele aplicate și au atacat sentința în instanța ierarhic superioară.

În decembrie 2018, Curtea de Apel Chișinău a aplicat pedepse mai dure celor reținuți în dosarul Plahotniuc. Acești au pledat nevinovați.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: