Dosarul privind delapidarea fondurilor externe: Boris Gîlcă are interdicția de a părăsi localitatea
Full Article 2 minutes read

Dosarul privind delapidarea fondurilor externe: Boris Gîlcă are interdicția de a părăsi localitatea

Șeful Direcției generale asistență socială și sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, Boris Gîlcă, cercetat în dosarul privind delapidarea fondurilor externe destinate refugiaților ucraineni, are interdicția de a părăsi localitatea. Măsura non-privativă de libertate a fost aplicată de Procuratura Anticorupție (PA), anunță instituția.

Potrivit comunicatului citat, procurorii anticorupție au solicitat, de asemenea, arest preventiv în privința juristului Direcției generale asistență socială și sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, după ce, prin încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, din 6 mai, juristul a fost plasat în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile. Încheierea a fost contestată cu apel de către procurorul anticorupție, considerând-o neîntemeiată.

Amintim că oamenii legii au descins pe 4 mai cu 24 de percheziții în mai multe locații, în urma cărora doi angajați ai Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Consiliului municipal Chișinău, inclusiv șeful Direcției Sănătate, Boris Gîlcă, au fost reținuți pentru 72 de ore. Aceștia, dar și alte persoane publice, sunt învinuiți de delapidarea bunurilor în proporții considerabile, achiziționate din fonduri externe pentru refugiații ucraineni. Descinderile, urmate de rețineri, au fost salutate de partidul de guvernământ, PAS, și criticate de formațiunile din opoziție PSRM, ȘOR, precum și de primarul Ion Ceban, lider al MAN. Potrivit edilului capitalei, persoanele care asupra cărora planează suspiciuni de corupție au fost suspendate din funcție și vor fi demise, dacă vinovăția acestora va fi dovedită. Măsura însă, nu se va aplica șefului Direcției Sănătate, Boris Gîlcă. „Nu cred în nevinovăția lui”, și-a argumentat Ceban decizia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: