„Dragi judecători, urmăriți cu atenție cerul”. Reacția lui Medvedev, după ce Tribunalul de la Haga a emis mandat de arest pentru Putin
Full Article 2 minutes read

„Dragi judecători, urmăriți cu atenție cerul”. Reacția lui Medvedev, după ce Tribunalul de la Haga a emis mandat de arest pentru Putin

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a postat un mesaj pe Telegram, în care susține că decizia Curții Penale Internaționale (CPI) de a emite un mandat de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin va avea consecințe grave pentru dreptul internațional, scrie Meduza.

„Judecătorii CPI s-au entuziasmat degeaba. Priviți-ne, spun ei, suntem curajoși, nu ne-a fost frică să ridicăm mâna împotriva celei mai mari puteri nucleare. Din păcate domnilor, toată lumea umblă sub Dumnezeu și rachete. Este foarte posibil să ne imaginăm cum un „Onyx” hipersonic de pe o navă rusească din Marea Nordului se țintește fix în Tribunalul de la Haga. Și nu poate fi doborât. Iar instanța este doar o organizație internațională mizerabilă, nu populația unei țări NATO. Din cauza aceasta războiul nu va începe. Le va fi frică. Și nimeni nu va regreta. Dragi judecători, urmăriți cu atenție cerul. Consecințele pentru dreptul internațional vor fi monstruoase”, a scris Medvedev.

Anterior, Dmitri Medvedev a comparat mandatul de arestare emis de Curtea Penală Internaţională pe numele lui Vladimir Putin cu hârtia igienică.

„Curtea Penală Internaţională a emis un mandat de arestare împotriva lui Vladimir Putin. Nu mai este nevoie să explic unde trebuie folosită această hârtie”, a scris el pe Twitter în engleză, terminându-şi mesajul cu un emoticon simbolizând hârtia igienică.

Amintim că, pe 17 martie, Curtea Penală Internațională (CPI), cu sediul la Haga, a emis mandat internațional de arest pe numele președintelui rus Vladimir Putin. Totodată, mandat de arest a fost emis și pentru Comisarul pentru Drepturile Copilului al președintelui Rusiei, Maria Lvova-Belova. Cei doi sunt învinuiți că ar fi deportarea ăn Rusia a copiilor ucraineni din teritoriile anexate ilegal al Ucrainei. Potrivit, Convenției de la Geneva fapta se califică drept crimă de război.

Liderul de la Kremlin Vladimir Putin nu va putea călători în străinătate din cauza mandatului de arest emis de Tribunalul de la Haga. Purtătoarea de cuvânt a MAE rus Maria Zaharova susține că decizia Tribunalului nu-l va afecta pe președintele rus întrucât Rusia nu este parte la Statutul de la Roma al Curții Penale Internaționale și nu are nicio obligație în temeiul acestuia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: