Droguri în valoare de 6 mln de lei urmau să fie vândute prin Telegram. 12 membri ai unei grupări din Chișinău au fost reținuți
Full Article 2 minutes read

Droguri în valoare de 6 mln de lei urmau să fie vândute prin Telegram. 12 membri ai unei grupări din Chișinău au fost reținuți

Un grup criminal, specializat în comercializarea drogurilor de diferit tip, prin intermediul aplicației Telegram, a fost destructurat de oamenii legii. În cadrul operațiunii au fost efectuate 29 de percheziții, fiind reținute 12 persoane. Valoarea drogurilor depistate este estimată la 6 mln de lei.

Potrivit unui comunicat publicat pe 6 iulie, gruparea a fost documentată pe parcursul a trei luni. Liderii au creat o schemă prin care gestionau o rețea de comercializare a drogurilor prin intermediul aplicației Telegram, utilizatorii acestei aplicații primind mesaje-oferte despre posibilitatea achiziționării drogurilor.

Zilnic, membrii grupului obțineau venituri de peste 20 000 de lei din comercializarea drogurilor. De asemenea, organizatorii și administratorii acestei rețele racolau persoane în calitate de „curieri” pentru plasarea drogurilor în ascunzișuri.

Drogurile erau ascunse în locuri mai puțin aglomerate, iar coordonatele și fotografiile cu plasarea acestora erau transmise prin aplicația Telegram „operatorului” care deservea interesele grupului.

Ca urmare a intervenției poliției, au fost reținute 12 persoane cu vârsta de 18 – 35 ani, domiciliați temporar pe teritoriul municipiului Chișinău, iar în cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliul membrilor grupării criminale polițiștii au ridicat peste 15 kg de droguri de diferit tip, printre care: PVP (соль), marijuana hidroponică, pastille Ecstasy, MDMA, Hașiș, amphetamină, cocaină, timbre LSD, etnobotanice.

La fel, au fost depistate și ridicate telefoane mobile, calculatoare și altă tehnică de calcul, carduri bancare emise pe persoane terțe, peste 50 000 de pachețele de tip Zip-lock care urmau să fie utilizate pentru ambalarea drogurilor, cântare electronice la scara mică. Valoarea drogurilor sechestrate constituie aproximativ 6 milioane de lei.

Totodată, în cadrul acțiunilor de urmărire penală au fost ridicate mai multe pliculețe cu droguri care erau amplasate în ascunzișuri special amenajate pe teritoriul mun. Chișinău destinate consumatorilor de droguri și care urmau să fie comercializate.

Au fost pornite 7 cauze penale, iar suspecții au fost reținuți pentru 72 ore. Această infracțiune este pedepsită cu până la 15 ani de privațiune de libertate.

Ar putea fi o imagine cu interior

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Ar putea fi o imagine cu text care spune „UNIT 102 PARE SCARLETT”

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: