Dronă prăbușită în România, în timpul atacului rusesc asupra Odesei. Crater de 1,5 metri adâncime
Full Article 2 minutes read

Dronă prăbușită în România, în timpul atacului rusesc asupra Odesei. Crater de 1,5 metri adâncime

O nouă dronă a căzut, în noaptea de miercuri spre joi, în România, în apropiere de frontiera cu Ucraina, scrie portalul Libertatea. Potrivit sursei citate, care face trimitere la Armata României, drona s-a prăbușit într-o zonă nelocuită și a lăsat în urma impactului un crater de 1,5 m adâncime.

Anunțul vine după ce ieri seară Rusia a atacat masiv regiunea Odesa, iar autoritățile române au transmis un mesaj Ro-Alert populației de la graniță la ora 22:45. Alerta aeriană s-a încheiat în jurul orei 02:00 noaptea. Mai târziu, potrivit sursei citate,, Forțele Aeriene ale României au ridicat aeronave F-16 și Eurofighter Typhoon pentru a inspecta zona.

„În baza informațiilor din teren privind un posibil impact pe teritoriul României, echipe mixte s-au deplasat în cursul nopții în zonă și au raportat, în această dimineață, că a fost identificat un crater de 1,5 m adâncime rezultat ca urmare a prăbușirii necontrolate a unei drone utilizate în atacul asupra infrastructurii portuare ucrainene, într-un perimetru nelocuit aflat la circa 4 km amonte de localitatea Grindu”, a transmis MApN, într-un comunicat.

Zona a fost securizată și au fost notificate structurile competente pentru ridicarea probelor și desfășurarea investigațiilor, conform procedurilor, menționează armata.

Aceasta este cea de-a cincea dronă care a căzut pe teritoriul României de la începutul lunii septembrie, după cele identificate în comunele Ceatalchioi şi Nufăru, județul Tulcea.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: