Duel între candidații PSRM și „Partidul Nostru” la Bălți. Condițiile impuse de socialiști pentru a participa la dezbateri
Full Article 3 minutes read

Duel între candidații PSRM și „Partidul Nostru” la Bălți. Condițiile impuse de socialiști pentru a participa la dezbateri

Candidatul socialiștilor (PSRM) la funcția de primar de Bălți, Maxim Moroșan, a răspuns la invitația candidatului Partidului Nostru (PN), Alexandr Petkov, de a participa la dezbateri publice, doar că acesta a stabilit alte condiții, scrie TV Nord

„A venit timpul, dar noi lucrăm în echipă, toți pentru unul și unul pentru toți. Iată de ce vă chemăm împreună cu echipa de consilieri la dialog, în frunte cu Renato Usatîi, miercuri, 15 noiembrie, ora 12:00. Pe lângă noi vor fi prezenți și reprezentanții mass-media”, a declarat Moroșan.

Candidatul PSRM la Bălți a adăugat că vrea să discute cu Usatîi în fața bălțenilor și a mai lansat o invitație.

„Credem că și bălțenii trebuie să fie prezenți la dezbateri publice. Dragi bălțeni, vă invităm pe toți, vineri, 17 noiembrie, ora 18:00, la Teatrul Național „Vasile Alecsandri”. Îl invit personal pe Renato Usatîi la discuții în fața bălțenilor, unde vom clarifica în ce constă puterea și al cui este adevărul”, a adăugat Moroșan.

Amintim că candidatul Partidului Nostru la șefia municipiului Bălți, Alexandr Petkov, l-a invitat pe socialistul Maxim Moroșan la dezbateri publice, pe 9 noiembrie. „Să fim doar doi, fără participarea liderilor de partid”, a spus atunci Petkov.

***

Pe 5 noiembrie, în Republica Moldova s-au desfășurat alegeri locale generale. În municipiul Bălți niciunul din cei 14 candidați înregistrați în cursa electorală nu a acumulat pragul minim de 50% + 1 vot necesar pentru a câștiga. Astfel, pe 19 noiembrie, va avea loc al doilea tur de alegeri, în cadrul căruia ar fi trebuit să acceadă doi candidați care au acumulat cele mai multe voturi: Alexandr Petkov de la Partidul „Nostru” și candidata independentă, susținută de fugarul Ilan Șor, Arina Corșicova.

Pe 7 noiembrie, însă, Arina Corșicova, candidată susținută de Ilan Șor la funcția de primar al mun. Bălți, a fost exclusă din cursa electorală. În oraș a avut loc un protest față de această decizie. Hotărârea a fost menținută în vigoare, prin decizia din 10 noiembrie a CEC.

Pe 8 noiembrie, Corșicova a declarat că a contestat decizia. Ea se arată sigură că va obține „o decizie corectă prin instanță” și că va ajunge să implementeze „planul convenit cu locuitorii municipiului imediat după victorie”.

Dacă decizia Consiliului electoral de circumscripție din Bălți în privința Arinei Corșicova va fi menținută, cel mai probabil, Alexandr Petkov se va duela în turul doi cu candidatul PSRM, Maxim Moroșan.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Хотите поддержать то, что мы делаем?

Вы можете внести вклад в качественную журналистику, поддержав нас единоразово через систему E-commerce от банка maib или оформить ежемесячную подписку на Patreon! Так вы станете частью изменения Молдовы к лучшему. Благодаря вашей поддержке мы сможем реализовывать еще больше новых и важных проектов и оставаться независимыми. Независимо от того, как вы нас поддержите, вы получите небольшой подарок. Переходите по ссылке, чтобы стать нашим соучастником. Это не сложно и даже приятно.

Поддержи NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: