După 50 de zile, Saakașvili a încetat greva foamei. Politicianul este la terapie intensivă
Full Article 1 minutes read

După 50 de zile, Saakașvili a încetat greva foamei. Politicianul este la terapie intensivă

Ex-președintele Georgiei Mihail Saakașvili a încetat greva foamei, după 50 de zile. Informația a fost confirmată pentru AFP de către medicul personal al politicianului și de către avocatul său. 

Mihail Saakașvili a căzut de acord să renunțe treptat la înfometare după ce a fost transferat din spitalul penitenciar în cel militar din orașul Gori. „În continuare, starea sa este periculoasă pentru sănătate. Se află la terapie intensivă”, a declarat Nikoloz Kipșidze, medicul fostului șef de stat.

Starea de sănătate a fostului președinte al Georgiei s-a înrăutățit subit pe 18 noiembrie. După întrevederea cu avocatul său, acesta și-a pierdut cunoștința. Medicii au declarat că politicianul de 53 de ani este în stare critică. În noaptea de 20 noiembrie, el a fost transportat la spitalul militar din Gori.

Saakașvili a venit pe ascuns în Georgia la sfârșitul lunii septembrie, în ajunul primului tur al alegerilor locale. El nu a mai fost în țară din 2013. După expirarea mandatului de președinte, în Georgia au fost inițiate mai multe dosare penale pe numele său. Ulterior, el a fost condamnat la șase ani de închisoare, în contumacie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: