După o pauză de 10 ani, va fi reluată activitatea Comisiei pentru cooperare economică dintre Moldova și Azerbaidjan
Full Article 2 minutes read

După o pauză de 10 ani, va fi reluată activitatea Comisiei pentru cooperare economică dintre Moldova și Azerbaidjan

După o pauză de 10 ani, va fi reluată activitatea comisiei interguvernamentale moldo-azere pentru cooperare economică. De asemenea, în cadrul acesteia se va desfășura un Forum bilateral al oamenilor de afaceri. Anunțul a fost făcut de către vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, pe 9 februarie, în timpul vizitei oficiale pe care o întreprinde la Baku.

Nicu Popescu s-a întâlnit cu omologul său azer, Jeyhun Bayramov.

„Discuțiile avute au fost concrete și orientate spre fortificarea dialogului bilateral, în special pe dimensiunile comercial-economică, a energiei, în sfera investițională și a agriculturii, cu un accent sporit pe procesarea fructelor și legumelor. Am stabilit împreună cu ministrul Jeyhun Bayramov reluarea în timpul foarte apropiat după o pauză de 10 ani a activității Comisiei interguvernamentale moldo-azere pentru cooperare economică precum și a desfășurării unui Forum bilateral al oamenilor de afaceri în marja acestei comisii”, a anunțat ministrul de Externe.

În lista priorităților de pe filiera diplomației economice, Nicu Popescu a peldat pentru intensificarea cooperării între întreprinderile mici și mijlocii, agreând vizita la Chișinău în timpul apropiat a unei delegații a agenției pentru întreprinderile mici și mijlocii din Azerbaidjan în vederea semnării unui acord de cooperare cu Agenția de Investiții din Moldova.

Totodată, vom promova pe agenda de discuții și negocierea unui acord privind diminuarea tarifelor la roaming. Am subliniat importanța strategică a coridorului sudic al gazelor pentru diversificarea surselor și rețelelor de import a gazelor naturale precum și sporirea rezilienței energetice a țării noastre”, a mai menționat Popescu.

Oficialii au convenit pentru perioada următoare desfășurarea unei runde de consultări politice bilaterale la nivel de secretari de stat. De asemenea, Nicu Popescu a exprimat disponibilitatea de a oferi expertiză în deminare.

Un subiect important al dialogului l-a vizat interacțiunea noastră în cadrul organizațiilor internaționale și regionale, inclusiv susținerea reciprocă a suveranității și integrității teritoriale a țărilor noastre”, a conchis vicepremierul.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: