„E cinic să utilizezi bătrânii”. Recean, despre „curierii” lui Șor care au adus de la Moscova peste 20 mln lei într-o singură zi
Full Article 3 minutes read

„E cinic să utilizezi bătrânii”. Recean, despre „curierii” lui Șor care au adus de la Moscova peste 20 mln lei într-o singură zi

Premierul Dorin Recean a declarat că utilizarea bătrânilor, de către „grupul criminal Șor”, în calitate de transportatori de bani „asta e foarte cinic”. Oficialul a spus că „astfel de tentative vor continua” și va solicita instituțiilor statului să fie vigilente. „Acești bani sunt bani murdari”, a menționat Recean la ședința Guvernului.

Am văzut că mai multă lume nu lua în serios problema amenințărilor hibride și iată că zilele trecute am văzut cum grupul criminal Șor utilizează deja bătrânii. Asta e foarte cinic, să utilizezi bătrânii în calitate de transportatori de bani în numerar. Ați observat cum instituțiile au sechestrat peste un milion de dolari în numerar. Am să solicit și în continuare instituțiile să fie vigilente pentru că astfel de tentative vor continua. (…) Acești bani sunt bani murdari, bani din crimă organizată, bani din amenințarea asupra statutului”, a comunicat Recean la ședința Guvernului din data de 24 aprilie.

Pe 21 aprilie, aflat la Moscova oligarhul fugar Ilan Șor a anunțat despre crearea blocului politic „Victoria”, format din reprezentanți ai partidelor „Renaștere”, „Șansa”, „Forța de Alternativă și Salvare a Moldovei” și „Victoria”. La eveniment au fost mai mulți susținători ai partidelor, inclusiv bașcanul Găgăuziei Evghenia Guțul, președintele Adunării Populare al Găgăuziei Dmitrii Constantinov, liderul „Șansă” Alexei Lungu, deputata Marina Tauber, dar și parlamentarul Vasile Bolea. Detalii – AICI. La întoarcerea în Moldova, în seara zilei de 22 aprilie, mai mulți participanți la evenimentul de la Moscova s-au plâns că le-au fost luate pașapoartele la Aeroportul din Chișinău. Acțiunea a fost denunțată de Șor și de liderii partidelor afiliate acestuia, cu care a creat blocul „Victoria”. Reprezentanții Poliției de Frontieră au declarat că pasagerilor li s-a solicitat la controlul vamal verificarea bagajelor „moment în care aceștia au manifestat opoziție și au încercat agresiv să eludeze controlul, adresând cuvinte jignitoare”. Prin urmare, potrivit instituției, s-a luat măsura îndepărtării acestora în scopul păstrării ordinii publice în zona de control bagaje a Aeroportului. Detalii – AICI.

Pe 23 aprilie, oamenii legii au raportat că 135 de pasageri a două curse avia sosiți în Moldova din Moscova au adus la Chișinău peste 20 de milioane lei, în diferite valute. A fost pornită o cauză penală cu privire la contrabandă. Potrivit oamenilor legii, majoritatea pasagerilor vizați erau de vârsta a doua, din sudul Moldovei. Banii au fost indisponibilizați în calitate de probă în dosarul penal. Banii erau destinați finanțării partidelor politice din Moldova, în interesul „grupului criminal organizat Șor”, a anunțat șeful Inspectoratului General al Poliției Viorel Cernăuțeanu. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: