„E greu de crezut, dar am peste 65 de ani”. Joe Biden, imunizat cu a treia doză de vaccin anti-Covid
Full Article 2 minutes read

„E greu de crezut, dar am peste 65 de ani”. Joe Biden, imunizat cu a treia doză de vaccin anti-Covid

Președintele american Joe Biden s-a vaccinat cu a treia doză de Pfizer, în urma recomandării emise de experții în sănătate din SUA. Recomandarea vizează persoanele cu vârsta mai mare de 65 de ani, precum și cele care suferă de comorbidități sau lucrează în condiții de risc, informează Time.

Liderul de la Casa Albă s-a vaccinat cu cea de-a treia doză în prezența jurnaliștilor. „Cel mai important lucru pe care trebuie să îl facem este să creștem numărul persoanelor vaccinate”, a spus Biden înainte de a-i fi administrat preparatul. Președintele american a mai spus că nu a avut efecte adverse după cea de-a doua doză.

„Este greu de crezut că am peste 65 de ani, însă voi beneficia de doza booster”, a glumit Joe Biden.

Biden, care are 78 de ani, s-a vaccinat cu prima doză de Pfizer pe 21 decembrie, iar cu cea de-a doua – pe 11 ianuarie. Liderul american a precizat că și soția sa, Jill Biden, care are 70 de ani, se va vaccina cu cea de-a treia doză. Luni, aceasta a lipsit, întrucât a predat un curs la Colegiul din Carolina de Nord, în calitate de profesoară de engleză.

Cel puțin 2,66 mln de americani au fost vaccinați cu cea de-a treia doză anti-Covid din luna August. Autoritățile americane recomandă doza booster după 6 luni de la cea de-a doua doză de vaccin.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: