„E un cadou din partea noastră la botezul partidului”. Chicu a anunțat despre crearea unei echipe moldo-letone pentru investigarea furtului miliardului
Full Article 2 minutes read

„E un cadou din partea noastră la botezul partidului”. Chicu a anunțat despre crearea unei echipe moldo-letone pentru investigarea furtului miliardului

Procuratura Generală a încheiat un acord cu autoritățile din Letonia pentru crearea unei echipei comune de investigare a furtului miliardului. Despre acest lucru a anunțat premierul Ion Chicu la sfârșitul ședinței guvernului, astăzi, 24 iunie.

„Ultimul moment care o să bucure cred că 99,9% din populație, mai puțin pe unii care ieri s-au pricopsit cu partide. Procuratura Generală a încheiat un acord cu autoritățile din Letonia pentru crearea echipei comune de investigare a furtului miliardului. Felicitări celor care ieri au creat un partid. E un cadou din partea noastră la botezul partidului”, a declarat Chicu.

„Aceasta este un semnal că investigarea furtului miliardului, care ne-a provocat o gaură de 12-15% din produsul intern brut, fapt care ne-a făcut să ne știe toată lumea, investigarea acestei crime va avansa serios odată cu crearea acestei echipe comune între procurorii din Republica Moldova și Letonia. Este cunoscut traseul furtului acelui miliard. Banii au trecut prin unele instituții financiare din acea țară. Investim multă speranță în acest proces, cu atât mai mult că știm că procuratura noastră tot avansează pe această linie”, a mai spus premierul.

Amintim că pe 18 mai, procurorul general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a declarat că unul dintre principalii beneficiari ai furtului miliardului este Vladimir Plahotniuc.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: