„Echipa laboratorului ANSP are competența necesară”. Răspunsul Ministerului Sănătății la acuzații lansate de Pro Moldova
Full Article 2 minutes read

„Echipa laboratorului ANSP are competența necesară”. Răspunsul Ministerului Sănătății la acuzații lansate de Pro Moldova

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a reacționat la informațiile lansate astăzi de deputata din grupul Pro Moldova, Ruxanda Glavan, conform căreia laboratorul central al Agenției Naționale de Sănătate Publică (ANSP) ar activa fără acreditare. Reprezentanții instituției au acuzat politicienii că le-ar lipsi „spiritul de responsabilitate civică”.

„Problemele țării și societății ar trebui să fie peste angajamentele politice. Avem o provocare comună, atât echipa guvernului, parlamentului, autoritățile publice locale și cetățenii. Din păcate, constatăm că la unii deputați, spiritul de politician este mai puternic decât spiritul de responsabilitate civică, în loc să se înroleze și să facă tot ce pot pentru susținerea sistemului de sănătate și salvarea vieților omenești”, se arată în comunicat.

Reprezentanții Ministerului Sănătății au menționat că pandemia a demonstrat că problemele sistemului de sănătate din Republica Moldova nu au fost o prioritate pe agenda publică.

„Echipa laboratorului ANSP are competența necesară și își face munca cu fidelitate și responsabilitate. Acești oameni merită un mare Mulțumesc! Informațiile false, manipulările și denaturările sunt la fel de periculoase pentru sănătatea publică, ca și noul Coronavirus”, se mai arată în declarație.

Amintim că miercuri, 10 iunie, în cadrul unui briefing de presă, deputata Ruxanda Glavan a anunțat că laboratoarele ANSP, „care în prima perioadă chiar și-au adjudecat ilegal dreptul exclusiv de a face teste COVID-19”, activează în continuare fără a avea vreun fel de acreditare.

Potrivit ei, chiar și laboratorului central al ANSP i-a expirat acreditarea în octombrie 2019. Și dacă laboratorul central activează fără acreditare obligatorie de opt luni, cele regionale – și mai mult. Deci, ilegal.

Totodată, deputatul Andrian Candu a anunțat că grupul parlamentar Pro Moldova înaintează o moțiune simplă de cenzură pe domeniul politici guvernamentale în domeniul sănătății publice.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: